Gå til sidens hovedinnhold

Truer med å kreve Frp ut av regjering: – Det er siste løsning, men det kan ikke fortsette slik

Artikkelen er over 2 år gammel

Krever riving og avskaffelse av bompenger.

Fylkesleder Odd Eilert Persen i Troms og Finnmark Frp varsler at han vil stille strenge krav til partiledelsen under det ekstraordinære landsstyremøtet onsdag.

– Jeg er valgt inn av grasrota i partiet og videreformidler det de sier til meg. Dette ser vi i hele landet, og nå må vi ta ansvar, sier Persen til iFinnmark.

Flere fylkesledere for partiet mener det samme. NRK skriver at også Johan Aas i Frp Innlandet truer med å kreve at Frp går ut av regjeringen, hvis ikke bompengegjelda slettes.

Persen forventer ikke at slettingen skal skje over natta, men han kommer til å utfordre Siv Jensen og de andre lederne på møtet.

– Vi skal gi Siv Jensen og våre ledere en mulighet til å komme med et tilbud. Innen to-tre år må bompengegjelda være slettet. Jeg har råd til å kjøre bil, men at eldre for eksempel skal betale det samme er helt urimelig. Min mor er 76 år, og skal ikke straffes like hardt som meg, sier Persen.

Hvor sannsynlig er det at dere krever å gå ut av regjering?

– Det tør jeg ikke svare på, annet enn at jeg vet mer på onsdag når vi samles. Da får vi se stemninga.

– På tur nordover

Persen er klar på at han forventer at landsmøtevedtaket blir fulgt opp. Der stemte et stort flertall for at all bompengegjeld må slettes ved å bruke midler fra oljefondet, etter forslag fra tidligere partileder Carl I. Hagen. I tillegg ble det vedtatt at alle bomstasjoner skal rives. Til sammen er det anslått å koste rundt 100 milliarder kroner, skriver NRK.

– Vi har et landsmøtevedtak, det forventer vi at vi blir innfridd på en eller annen måte. Det er siste løsning, men hvis det fortsetter slik er det ut, sier Persen til iFinnmark.

Riktignok har ikke bompengene inntatt Finnmark enda, men både i Alta og Hammerfest ser man på bompengeløsninger.

– Det er på tur nordover, så jeg er ikke redd for å si ifra og prøve å være i forkant av dette.

Hvordan tenker du at man skal finansiere nye veier?

– Vi skal finansiere med å bidra over skatteseddelen, slik som vi gjøre med skole, helse og barnehage. Det er en rettferdig måte å gjøre det på, og selvfølgelig skal folket være med å bidra.

Miljøminister: – Godt fornøyd

Til NRK opplyser Venstre-nestleder og klima- og miljøminister Ola Elvestuen at han forholder seg til enigheten som de fire regjeringspartiene kom fram til i regjeringsplattformen.

– Da er det den som må være grunnlaget for den politikken vi skal føre. Standpunktene er fremforhandlet, og vi er godt fornøyd med den klima-, miljø- og kollektivpolitikken som ligger der, sier Elvestuen.

– Hvis ikke Venstre ser det opprøret som er mot bompenger i hele landet, da har vi et kjempeproblem, sier Odd Eilert Persen.

Kommentarer til denne saken