NORDLYS: Det bekrefter Troms politidistrikt.

- Vi kan orientere om at siktede også tidligere er etterforsket for lignende forhold. Det ble innlevert en anmeldelse i desember 2015. Det ble foretatt ransaking og gjort beslag av elektroniske lagringsmedier. Siktede ble avhørt, og etterforskningen ble henlagt i september 2016 etter bevisets stilling. Vi ser nå om det er grunnlag for å gjennoppta saken, opplyser politiinspektør Elin Norgård Strand.

I forbindelse begjæringen om forlenget varetektsfengsling av den profilerte samfunnstoppen fra Troms, inviterte politiet til en presseorientering på Politihuset i Tromsø torsdag kveld.

Siktelsen er nå konkretisert i forhold til straffebud:

* Straffeloven (1902) § 193 første ledd for å ha skaffet seg eller en annen seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold

* Straffeloven (2005) §195, for å ha skaffet seg seksuell omgang ved

a) misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold, eller

b) å utnytte en person under 18 år i en særlig sårbar livssituasjon.

- Flere fornærmede

Grunnlaget i siktelsen er også utvidet i antall mulige fornærmede, opplyser Norgård Strand.

- Fra tidligere gjaldt siktelsen en navngitt fornærmet. Nå omfatter den også flere ikke identifiserte fornærmede. Vi mistenker at siktede har gjort eller forsøkt å gjøre tilsvarende overfor andre personer vi ikke kjenner identiteten til, sier politiinspektøren.

Hun understreker at Nord-Troms tingrett ikke mener det er skjellig grunn til å mistenke at det er flere mulige fornærmede, ut fra etterforskningsdokumentene så langt.

- Vi tar det til etterretning, så får vi se hva den videre etterforskninger bringer frem der, sier politiinspektøren.

Samfunnstoppen ble i ettermiddag varetektsfengslet for fire uker. Bakgrunnen er bevisforspillelsesfare og behov for mer tid til å gjennomgå beslaglagt materiale og gjennomføre avhør, ifølge politiet.