– Trodde aldri at jeg skulle komme dit hen, å tvile på hva jeg skal stemme ved årets valg. Jeg som har stemt på samme parti i en «evighet»

Av

Valgets kvaler …….

DEL

Meninger

Trodde aldri at jeg skulle komme dit hen, å tvile på hva jeg skal stemme ved årets valg. Jeg som har stemt på samme parti i en «evighet».

*Hvis det er slik at jeg har begynt å gå i barndommen så vil jeg gjerne være der. Jeg vil være sammen med de unge som tigger og ber om å få en fremtid man kan leve i. Men som blir hetset av de godt voksne, og blir kalt for latsabber som ikke gidder å gå på skolen, men deltar på streiker sammen med ungdom fra hele Europa. Det sies ofte at de unge bør plukke søppel istedenfor å klage. Men de fleste foreldrene har ikke lært sine barn til å gjøre slike ting, for de deltar ikke selv i slikt arbeid. Som en bekjent sa da jeg fortalte om søppelplukking på Seiland i sommer: Og ellers har du det bra…..

*Svenske 16 åringen som leder streikene sa det slik: «Vi kan ikke vente til vi blir voksne, vi må starte nå». Hun sier også at det er ikke for sent å redde klimaet men vi kan ikke lenger finne på unnskyldninger for ikke å gjøre noe.

*En gutt på 17 fra Vest-Finnmark, sa til meg for under et år siden følgende.: «De som bestemmer har maks 5 – 20 år igjen å leve og vi må overta dritten». Sannere utsagn kunne ikke vært fremført. Når man hører den godt voksne generasjonen irriterer seg over krav de unge har til miljø og klima, så forstår man at de godt voksne tilhører «siste reis klassen».

I 3 år har jeg sammen med innbyggerne fra Nordre Seiland plukket flere hundre kubikk søppel og vi ser at det hjelper. (her bor ca. 80 personer) I år var vi på Kvaløya, i Kvalfjorden, og filosofien vår var at vi skulle trekke med folk fra byen for å rydde turområdet til byfolket. Politikerne viste vei, Hele 5 innbyggere stilte opp. På kommunens hjemmeside kunne vi ikke være med da slikt ikke passet inn….var svaret fra kommunen.

*Lørdag, for 14 dager siden var jeg tilfeldigvis i Hammerfest, og der så jeg at sjøkanten på torvet var dekket av politikere, i alle farger. Regnet med at de beste fra hvert parti var kallet på stand og kunne svare for seg.

Mitt spørsmål til alle partiene var slik:

Hvis dere får makt for de neste 4 år, hvilke planer har dere for miljø og klima for storkommunen som Hammerfest blir fra 1. januar? Jeg ba innstendig om at spørsmålet ikke gjaldt arbeidsmiljø og klima innendørs.

KRF. Svaret var enkelt og greit at partiet på landsbasis var veldig opptatt av miljøforurensning og klimaspørsmålet. Ingenting om Hammerfest kommunens kystlinje.

AP. Henvisning til rydding av havna når de fikk 500 til 700 millioner fra staten. Ellers ingenting om kommunen i sin helhet.

SP. Enslig svale med et Stort program om hva partiet skulle gjøre, men ingenting om miljø og klima i Hammerfest.

Høyre. Enslig svale som så dumt på meg og hadde ingenting å fortelle.

SV. Her var det full fart fra flere, slik at jeg måtte be en om gangen å fortelle meg om planene. Her ble også nevnt om 51 millioner fra havbruksfondet hvor mesteparten burde brukes for å rydde opp rundt omkring i fjordene, dette fordi distriktene var taperne pga. av forurensning og en stor næring som var kommet for å bli.

MDG. Partiet har store tanker om alt de kunne være med å påvirke vedrørende miljø og klima rundt omkring i kommunen, og håpet at de kom inn i kommunestyret.

FRP. Partiet hadde flere ideer om klima og miljø og hva de skulle være med på å påvirke for de neste 4 år.

*Konklusjon. En slik spørsmålsrunde krever vinnere og tapere. De store partiene i kommunen skuffet meg, men ikke så overraskende, og de anser jeg som taperne.

Vinnerene var ikke overraskende de på venstre siden, SV og MDG. Men partiet som overrasket meg fra ytterst høyre, Frp. En enslig svale på sin stand kunne fortelle om saker innen miljø og klima og hva de skulle jobbe for.

· Det er på tide at politikere løfter blikket fra rådhuset, Melkøya og oljebasen i fjorden, og deretter ser på kartet over kommunen, som blir enda større fra nyttår. Vi som bor i distriktet føler at Hammerfest kommune er i byen, mens i resten av kommunen er det all right å bygge hytte og rundt der må det være fredelig slik at man får samlet nye krefter.

· Vi har politikere fra vårt område, men der er det ikke mye å hente. Man kan jo lure hva de bidrar for valgkretsen?

· Blir Kvalsund DISTRIKT, når det er gått noen år?

Vel det er ennå noen dager igjen for meg å finne et parti å stemme på.

Godt valg folkens!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags