Trenger mer hjelp – Forsvaret fortsetter som luftambulanse

STARTPROBLEMER: Babcock, som skal drifte luftambulansetjenesten, har startproblemer. Derfor trår Forsvaret til med sine Bell 412-helikoptere. Arkvibilde.

STARTPROBLEMER: Babcock, som skal drifte luftambulansetjenesten, har startproblemer. Derfor trår Forsvaret til med sine Bell 412-helikoptere. Arkvibilde. Foto:

Helse Nord og Forsvaret forlenger sin midlertidige ambulansehelikopterbase i Kirkenes til og med 19. juli.

DEL

Mens kapasiteten på ambulansefly som kan operere på langbane har vært god, har den vært utfordrende med tanke på tilgjengelige ambulansefly som kan operere på kortbaner.

Det skriver Helse Nord RFH i en pressemelding. De holdes daglig orientert av Luftambulansetjenesten HF om beredskapssituasjonen på ambulansefly.

Etablerer midlertidig helikopterbase i Kirkenes

Luftambulansetjenesten forlenger kriseplan for ambulansefly i nord

– Vi ser nå at tilgjengeligheten på ambulansefly som kan operere på kortbaner, er i bedring. Men inntil beredskapen på ambulansefly har stabilisert seg på riktig nivå, velger vi å forlenge den midlertidige basen i Kirkenes ut 19. juli, sier administrerende direktør i Helse Nord RHF Lars Vorland.

Vorland sier at Forsvaret gjør en god jobb og at samarbeid og rutiner med spesialisthelsetjenesten fungerer godt.

Helikopteret som er stasjonert i Kirkenes, er konfigurert og bemannet for luftambulanseoppdrag. Forsvarets helikopter inngår i de ressurser som koordineres fra Regional AMK ved Universitetssykehuset i Tromsø.

Bakgrunn for den den ekstra beredskapen, er operatørbytte på ambulansefly, hvor det skal håndteres utfordringer med oppstarten.

Artikkeltags