Tredje tilfelle av smitte i Vadsø: - Vi sjekker flere

BEKREFTER NYTT SMITTE: Ordfører i Vadsø kommune, Wenche Pedersen, bekrefter onsdag at en tredje person er smittet i Vadsø.

BEKREFTER NYTT SMITTE: Ordfører i Vadsø kommune, Wenche Pedersen, bekrefter onsdag at en tredje person er smittet i Vadsø. Foto:

Nå er det påvist tre tilfeller av koronasmitte i Vadsø. Alle fra samme smittekjede.

DEL

Ordfører i Vadsø, Wenche Pedersen kan bekrefte at en tredje person nå er smittet av Covid-19 i Vadsø.

– Tirsdag meldte vi om én ny bekreftet smittet i Vadsø. Det vi sa da, var at vedkommende var i samme smittekjede som den første smittede i kommunen. Det gjelder også for den tredje smittede personen, sier hun.

Smitten kan spores ut av landet.

– Kommuneoverlegen oppfatter det slik at situasjonen er under kontroll siden de tre påviste smittede har sammenheng med hverandre. Det er drevet smitteoppsporing, og da sjekker vi flere. Smittesporing settes igang med en gang man oppdager smitte, så det er en del av arbeidet vi gjør for å få kontroll på dette. Det er viktig med tanke på kartlegging. Det går ikke an å si at noe er positivt med koronaviruset, men det er positivt at vi ser tiltak som smittesporing fungerer.

LES HER: Det nye tilfellet har sammenheng med tidligere smitte

Personen er i bra form

Tirsdag kunne ordføreren fortelle at den andre smiddede var en person som er i bra form. Dette gjelder også den tredje smittede.

Vadsø kommune har leid Vadsø fjordhotell for å ha muligheten til å losjere koronasmittede personer der. Det er foreløpig ikke nødvendig, sa Wenche Pedersen tirsdag.

– Man må ikke nødvendigvis innom steder som sykestue og sykehus dersom man er smittet. Man kan være smittet og være hjemme om formen tilsier det. Da får man oppfølging der, sa hun da.

Utskrevet fra sykehuset

Det første påviste smittetilfellet i Vadsø var hos en eldre person, som ble sendt til Kirkenes sykehus for behandling. Personen ble skrevet ut i helgen.

Alle personer som kan ha blitt smittet av de tre bekreftede tilfellene, vil bli kontaktet fortløpende av helsevesenet.

«Det vil si at personer som ikke hører noe fra helsevesenet heller ikke trenger å forholde seg til smitteoppsporingen,» heter det i pressemeldingen fra kommunen.

Artikkeltags