Alta kommune har utvidet bemanningen rundt teamet til kommuneoverlege Frode Øverjord.

– De kartlegger smitteveier og hvem de som er smittet har vært i kontakt med, sier rådmann i Alta kommune, Bjørn-Atle Hansen.

Han opplyser at det er kommuneoverlegen som normalt kommenterer denne typen saker, men at de nå jobber med å få en oversikt om det er flere som må settes i karantene.

– Vi må få en oversikt over hvor de har vært, og en slik oversikt vil være klar i løpet av formiddagen, sier rådmannen, som legger til at regelverket har endret seg raskt, og de som testet positivt på koronaviruset ikke var satt i karantene med engang de kom hjem.

– De var ikke satt i karantene med engang. Det var ikke anbefalingen fra myndigheter da, men ting har blitt strammet inn nesten hver time i det siste, sier Hansen.

Ber folk følge rådene fra myndighetene

I løpet av dagen vil Alta kommune komme med mer informasjon i denne saken. Rådmann ber uansett innbyggerne følge de retningslinjene og rådene fra myndighetene. Om folk er usikre, så finner de den informasjon de trenger på kommunens hjemmeside.

– Alle må ta sine forholdsregler, for selv om det går bra med de fleste, så er det svært alvorlig for noen å bli smittet. Alle tiltakene som er iverksatt er for å hindre karantene og smitte, sier rådmann i Alta kommune.