En mann i 30-årene skal ha oppført seg ufint mot andre gjester og vaktene ved et utested i Kautokeino rundt klokken 01:30 natt til søndag.

– Politiet dro dit og ba ham forlate stedet. Han ble bortvist grunnet beruselse og ordensforstyrrelse, sier operasjonsleder Tarjei Leinan Mathiesen.

Mannen gjorde som han fikk beskjed om, men omtrent samtidig lagde en annen mann i Kautokeino bråk. 21-åringen var ifølge operasjonslederen overstadig beruset og hindret dørvakten i å gjøre jobben sin.

En tredje mann ble også bortvist fra et utested i samme bygd i løpet av kvelden. 39-åringen ble bortvist grunnet beruselse og ordensforstyrrelse.

Ifølge Mathiesen skjedde alle hendelsene på samme sted, men utover geografien hadde de ingenting å gjøre med hverandre.

Også andre steder i fylket lagde alkoholpåvirkede folk bråk. En 34-åring i Alta nektet å forlate et utested og ble bortvist fra sentrum. I samme by ble en 24 år gammel kvinne kjørt ut av sentrum og til privat adresse grunnet beruselse.

Voldelig adferd ved et utested i Hammerfest førte til at en mann (20) ble innsatt i drukkenskapsarresten. En annen mann i Hammerfest, også i 20-årene, løp fra stedet etter å ha slått til en jevngammel mann.

Politiet nådde igjen den mistenkte gjerningsmannen og tok ham med seg, men kjenner ikke motivet for volden.