Varsler kontroller og advarer mot skredfare og usikker is

KONTROLL: Reinpolitiet vil besøke påskefjellene i år. Illustrasjon. (Arkivfoto: Bjørn Egil Jakobsen)

KONTROLL: Reinpolitiet vil besøke påskefjellene i år. Illustrasjon. (Arkivfoto: Bjørn Egil Jakobsen)

Artikkelen er over 2 år gammel

Reinpolitiet varsler kontroller, meteorologene melder mye pent vær og Statkraft advarer mot usikker is.

DEL

Nå er det høytid for scooterkjøring på påskefjellet. I den forbindelse er reinpolitiet ute med en påminnelse om at det vil bli synlig politi å se en rekke steder i Finnmark og Nord-Troms.

Leder for reinpolitiet Inger Anita Øvregård sier at det i år vil bli rettet kontroller mot ferdsel med snøscooter på og ved løypenettet. Samtidig minner hun på at det har lagt seg mye snø, og at snøscootere fort kan utløse snøskred.

– Vi kommer til å ha særlig øye for å avdekke kjøring som kan være til fare for fører og passasjer, eller andre som befinner seg der kjøringen finner sted. Klatring i heng og fjellsider er eksempler på dette, sier politioverbetjent Inger Anita Øvregård.

Fokus på promille

I tillegg til uforsvarlig kjøring i heng og fjellsider vil politiet ha særskilt fokus på promille. Alle som stoppes i kontroll må regne med å måtte blåse i promillekontroll, ifølge Øvregård.

– Vi håper alle bidrar til at påska 2017 ikke blir en ulykkespåske som følge av farlig skuterkjøring og ønsker alle en god og trygg påske, sier hun.

Kontrollene vil bli gjennomført i samarbeid med Fjelltjenesten og Statens Naturoppsyn.

Melder pent vær

Vervarslinga for Nord-Norge melder stort sett pent vær hele påsken for dem som oppholder seg på Finnmarksvidda. Påskefolket langs kysten vil dog få noen avbrekk med snøbyger.

– Kommende helg vil det være rolige vindforhold. Det blir også mye bra vær i neste uke, men med vind fra nordøstlig kant som gir noen snøbyger, sier meteorolog Geir Bøyum.

Advarer mot usikker is

Statkraft i en annonse i Finnmark Dagblad torsdag, advarer mot usikker is. De ber folk være oppmerksomme på at isen kan være usikker på regulerte vann. «Spesielt ved innløp og utløp. Ta hensyn til markeringsgjerder. Disse må ikke forseres», heter det i advarselen.

Meteorolog våger Geir Bøyum ikke gå i detaljer om isforholdene på enkelte vann, men opplyser på generelt grunnlag at sikkerheten på is kan variere litt til tross for at det har vært minusgrader mange steder den siste tiden.

Det vil for øvrig være rundt null grader på dagtid de fleste steder i Finnmark. På kysten vil det kunne være noen få minusgrader på natten, mens det på vidda kan komme opp i 15 til 20 minus på nattetid.

Artikkeltags