To nye tilfeller av smitte påvist i Finnmark

Torsdag formiddag meldes det om to nye tilfeller av smitte med koronavirus i Finnmark; ett i Hammerfest og ett i Kautokeino. 

DEL

Kautokeino kommune opplyser torsdag at de har testet 40 personer så langt, og at de nå har fått den første positive prøvesvaret. Det er også 3–4 prøver som ikke har kommet tilbake ennå.

– Vi har krisemøte hver morgen klokka 09.00 og kommuneoverlegen opplyste i dag om at det var kommet tilbake en positiv prøve, så det må ha skjedd de siste 24 timene. Jeg vet ikke noe om alder eller kjønn på vedkommende, eller om personen har kun har vært lenger sør enn Nordland eller i utlandet, men personen har vært på reise og ble pålagt hjemmekarantene ved hjemkomst, sier ordfører Hans Isak Olsen (KFL) til iFinnmark, og fortsetter:

– Karantenebestemmelsene er så vidt meg bekjent fulgt, og personen ble siden satt i hjemmeisolasjon og tatt prøve av da det dukket opp symptomer. Personen er ikke alvorlig syk og blir fulgt opp hjemme.

FÅ SISTE NYTT OM KORONA-SITUASJONEN I FINNMARK I VÅRT LIVESTUDIO HER!

Hans Isak Olsen, ordfører i Kautokeino.

Hans Isak Olsen, ordfører i Kautokeino. Foto:

Smittesporing pågår

Den lokale smittevernlegen har igangsatt smittesporing.

– Vi føler vel at vi har god kontroll her, og er ganske sikre på at personen ikke har blitt smittet her. Personen har vært hjemme og da har man jo god kontroll på hvem man eventuelt har vær i kontakt med, sier Olsen.

LES OGSÅ:

Nytt tilfelle i Hammerfest

Samtidig meldes det også at et nytt tilfelle med smitte er påvist i Hammerfest. Det bekrefter kommunikasjonsområder Eilert Sundt i Hammerfest kommune overfor iFinnmark.

LES MER HER:

Tredje tilfeller av smitte: – I dag tidlig fikk vi bekreftet et nytt tilfelle av korona

Artikkeltags