Gå til sidens hovedinnhold

To motorsyklister kjørte av veien og i elva: – Broen var tatt bort. Det hadde de ikke fått med seg

Politiet jobber nå på stedet med å foreta åstedsundersøkelse.

Like før klokka 20:00 melder politiet at to motorsyklister har kjørt av gamle veien til Kautokeino ved Suolovuopmi og ned i en elv. Den første meldingen om ulykka kom inn til politiet klokka 19:07 mandag kveld.

– De hadde kjørt inn den gamle veien til Kautokeino fra fjellstua og kjørt noen kilometer inn til en nedlagt vei som ikke er i bruk. Der er det tatt vekk ei bru som går over elva, og det hadde de ikke fått med seg og dermed kjørt de ut og rett ned i elva. De ringte 113 selv og varslet om ulykka og hvor de befant seg, sier operasjonsleder Gunnar Øvergaard i Finnmark politidistrikt.

Alvorlig skadd

De to, som er norske turister i 30-årene hjemmehørende i Trøndelag, ble først bistått av en reinpolitipatrulje som var i området og ble siden henta av Seaking og fraktet til sykehuset i Hammerfest.

Finnmarkssykehuset melder like over klokka 22 mandag at en mann er alvorlig skadd, mens en kvinne er lettere/moderat skadd. Begge skal være stabile.

Først meldte politiet på Twitter at de to hadde «forulykket», men rettet det opp kort tid etter med at de to er skadet.

– Det var en lei skrivefeil. Vi har ingen opplysninger om skadeomfanget annet enn at de var begge ved bevissthet, og klaget over smerter i mage og rygg.

Det er her i området ulykken skal ha skjedd:

Politiet har sikret motorsyklene og fått vinsjet de opp fra elva. Politiet etterforsker nå ulykken.

I en tidligere utgave av denne saken har iFinnmark ved en inkurie omtalt at det var to menn involvert i ulykken. Dette er feil. Det var en mann og en kvinne. iFinnmark beklager.

Kommentarer til denne saken