I hvor mange år har du kjent til isbiteposene som tilsynelatende vanskelig lar seg bruke? Du vet, når du må presse ut en og en isbit ut av den trange blå posen som du må rive opp litt etter litt. Når du klemmer havner så klart noen isbiter på benken, verre er det med isbitene som ramler på gulvet. Når du omsider har fått mange nok isbiter oppi glasset, så starter ryddejobben.

Her om dagen gjorde Marit Dahl Sivertsen fra Porsanger noe hun, og trolig halve landet aldri har gjort: Leste bruksanvisningen.

– For en gangs skyld leste jeg bak på pakken på isbiteposene. Der står det hvordan man skal gjøre det, sier hun. 

Se videoen nedenfor. Artikkelen fortsetter under:

 

– Er det mulig?

Selv om hun ikke husker om det er den samme produsent som selges i dag og de blå posene som «alle» har kjent til i flere tiår, var det en aha-opplevelse å se hvor geniale posene egentlig er.

Det var en sånn «nei, er det mulig?» opplevelse, ifølge henne. Man drar rett og slett i kantene på posen, så slites «isbitpose-veggene» av, og du sitter igjen med en romslig og lett håndterlig pose.

Stor respons

Videoen la hun også ut på Facebook. Den har fått nær 650.000 visninger og over 6600 delinger fram til klokken 12:30 tirsdag morgen etter å ha ligget ute under ett døgn. Det må da sies å være en tydelig indikasjon på at det er mange der ute som ikke visste om isbitpose-trikset som gjør det lett å få isbitene ut av posen. Aldri mer isbiter som skytes rundt på gulvet, skriver en person.

– Jeg har pokkeren meg kasta bort 40 år av livet mitt på feilåpning av isbiteposer!, sier Marit.

Coop-ansatt viste heller ikke

Heller ikke kommunikasjonsrådgiver i Coop Norge, Per Løvberg Eriksen, kjente til at det er så lett å få ut isbiteposene. Coop har solgt slike isbiteposer i over 10 år, ifølge han.

– Også jeg har knotet med å ta ut en og en isbit. Men det har alltid vært sånn at man «dele opp» posen og få isbitene som vist i den videoen, sier han.

Han måtte selv dra innom Coop OBS der han holder til, for å se det med selvsyn bruksanvisningen på isbitposen.

– Det står enkelt forklart på posen hvordan man skal gjør det. Nå framstår det jo som et genialt produkt, sier han.

Coop selger årlig ca. 80.000 isbitposer. Eriksen er spent på den «nye oppdagelsen» vil påvirke salget.

– Så får vi se om salget tar av i varmen, nå som folk slipper å ha isbiter sprettende rundt på kjøkkenet, og faktisk får de i glasset.