Til helgen møtes de beste scooterførerne i landet til å gjøre opp seg imellom. Og vi kan love deg spenning og spektakulære bilder.

– Det settes opp stillas 4 meter opp i været, så vi skal få best mulig bilder fra løpene. Nå skal vi løfte sendingene til et nytt nivå, sier Stian Eliassen, produsent og ansvarlig redaktør i iFinnmark.

Her kan du se direktesendingen fra Lakselv lørdag klokka 12:00

Her kan du se direktesendingen fra Karasjok søndag klokka 12:00.

Tenke nytt

Da NM ble flyttet fra Kautokeino, til to forskjellige baner, ble gode råd dyre for sendingen av NM.

– Det at vi må sende fra to ulike steder gjorde ting vanskeligere, og det var en stund usikker på om det var mulig å gjennomføre, forteller Eliassen.

Men da kom begge arrangørklubbene på banen.

– Både Lakselv motorklubb og Karasjok motorklubb, som arrangerer løpene, har vært pådrivere for at sendingen skulle la seg gjennomføre. Etter noen telefoner i forrige uke, ble det klart at det settes opp stillas på begge steder og vi kan komme inn allerede denne uken for å legge opp kabler. Så da blir det sending fra begge arenaer.

Viktig for klubbene

Lásse Persen, tråkkemaskinsjåfør og litt over middels ivrig scootercrosspappa, forteller at de trenger litt blest rundt sporten sin.

– Vi trenger media for å lage blest rundt arrangementet, og det er selvfølgelig gøy å få det sendt live. Det betyr mye for klubben å få ut livebilder fra arrangementet.

– Da avlysningen i Kautokeino kom, måtte vi bare hive oss rundt. Det ville vært trasig om det ikke ble noe NM, og enda mer trasig om vi ikke skulle få det sendt det på TV. Vi måtte bare få det til.

Har gjort det før

– Det er viktig for rekrutteringen at det vises bilder fra løpene. Derfor legger vi også ting til rette for at det skal bli gode sendinger fra oss.

Persen forteller at klubben har drømmer om å arrangere store løp senere også.

– Vi ønsker et godt samarbeid også med media, for vi vil også arrangere store arrangement senere også. Selv om klubben har arrangert både NM og EM tidligere, så er ikke de som arrangerte det med og arrangerer lenger.

– Vi har sett at det blir veldig fine sendinger fra sommeren, og vi ønsker å være med å bidra til enda bedre sendinger. Både med tidtakersystemet og intervjusoner, forteller han fra tråkkemaskinen.

Folkefest

Også i Karasjok jobbes det på spreng for å legge forholdene til rette. Runar Samuelsen, assisterende stevneleder, forteller at nå skal det bli folkefest.

– Det er veldig bra at sporten nå får den oppmerksomheten den fortjener. Nå skal vi skape folkefest. Vi vil at sporten skal vokse og da er det viktig at det sendes ut til hele Finnmark slik som dere nå kan gjøre.

Når vi forteller at dette sendes via direktesport og kan sees på over 80 aviser i hele landet, blir det først litt stille i telefon, før Samuelsen blir ivrigere i praten.

Det her er jo helt fantastisk. Nå skal vi vise at denne sporten trenger den oppmerksomheten den får. Det er så viktig at vi fikk til dette. Nå gleder vi oss til å endelig kunne samle publikum og få arrangere løp igjen. Det er altfor lenge siden sist.