– Folk ble bare kjørt over. Jeg så de gikk mellom hjulene, sier Pedersen til iFinnmark.

Pedersen sier hun var omtrent ti meter fra lastebilen, som kjørte forbi henne. Hadde hun gått ut ett minutt tidligere antar hun bilen kunne drept henne også.

Pedersen var på språkkurs i Nice under terroraksjonen 14. juli. 84 mennesker ble drept da en lastebil ble kjørt inn i en folkemengde på strandpromenaden. Lastebilen kjørte i nærmere to kilometer før den ble stoppet.

Hittil er 84 personer bekreftet drept. Sjåføren ble skutt og drept av politiet like etter angrepet, skriver VG.

Eirin Pedersen løp bort fra folkemengden og forsøkte å unngå å se skadde, døde og blodige mennesker. Det skriver Sør-Varanger Avis, som tidligere har omtalt saken.

Pedersen løp inn en port ved en leilighetsblokk, og tok dekning der. Porten skulle egentlig være stengt, men var åpnet grunnet sterk vind.

– Jeg følte meg helt alene da alt skjedde, forteller hun til iFinnmark.

Pedersen overnattet to blokker unna, og sier hun fikk hjelp og trøst av en fransk dame. De så på nyheter sammen til klokken fire på natten. Kirkenesværingen dro tilbake til promenaden dagen etter.

– Jeg ble så sjokkert – det var blodflekker og hjulspor overalt, sier hun.

Hun vil framheve følelsen av samhold i Frankrike i tiden etter angrepet. Nå er hun trygt hjemme i Norge, men tenker fortsatt mye på hendelsen.

– Jeg kjenner jeg skvetter når jeg hører høye lyder eller ser folk løpe.

IS har tatt på seg skylden for Nice-angrepet, men etterforskningen har foreløpig ikke avdekket noen bånd mellom gjerningsmannen og terrorgruppen.

Det skriver VG.