Gå til sidens hovedinnhold

Skremmer dette vannet av deg? Slapp av, her er en mulig løsning

Artikkelen er over 5 år gammel

Hvor mange mobiltelefoner ødelegger du iløpet av året? Enkelte er notoriske mobilknusere, mens andre har en tendens til å miste telfonen enten i toalettet, eller i vaskebøtta.

iPhones siste modeller har vist seg å være noe mer resistent mot vann. Flere viktige komponenter inne i telefonen er beskyttet med en ekstra forsegling. Men skulle uhellet være ute, er det greit å vite at det finnes billige løsninger som kan berge telefonen din.

En av de mer velbrukte metodene er å bruke ris. Matproduktet trekker som kjent til seg vann, og dersom telefonen din ikke har ligget for lenge i det våte element, kan dette berge den. Dog kan det ta opptil tre dager før du kan ta den i bruk igjen.

Men nå har et amerikansk selskap utviklet en ny teknologi som suger vannet ut av telefonene. Metoden kan du se nederst i denne artikkelen. Selskapet heter TekDry, og teknologien har basert seg på vakuumering av telefonen, ifølge nettstedet Business Insider, gjengitt av Nordlys.

Prosessen foregår inne i en egenbygget vakuummaskin. Foreløpig er tjenesten tilgjengelig kun i USA, men som alt annet, kan også dette forventes å komme til Europa.

Kommentarer til denne saken