Tankbilen er snart tømt – så starter arbeidet med å få den av veien

HAVARI: Tankbilen kjørte av E6 litt før klokken elleve tirsdag formiddag. Sjåføren ble fraktet til helsesjekk. Bildet ble tatt i timene etter ulykken skjedde.

HAVARI: Tankbilen kjørte av E6 litt før klokken elleve tirsdag formiddag. Sjåføren ble fraktet til helsesjekk. Bildet ble tatt i timene etter ulykken skjedde. Foto:

Jobber utover kvelden.

DEL

Vegtrafikksentralen i Nord-Norge meldte i ettermiddag at tømming av tankbilen som har kjørt av veien på E6 ved Polmak ble startet rundt 15:45.

Arbeidet er var av veitrafikksentralen anslått å ta tre til fire timer. Like før klokken 19:00 meldte veitrafikksentralen at arbeidet kom til å ta lengre tid en antatt.

Leo Johansen, operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, opplyser til iFinnmark at brannvesenet fortsatt er på området, men at politiet forlot stedet rundt 20:30.

– Det var tidligere på kvelden en pause i tappingen av olje. Da kunne også de bilene som var på stedet passere, sier Johansen.

Politiet har opphevet ferdselsforbudet i området. Brannvesenet blir i hvert fall på stedet til rundt 23:00, opplyser Johansen.

Arbeidet med å fjerne vogntoget fra veien vil foregå utover kvelden. Veien vil være periodevis stengt mens bergingsarbeidet pågår.

– Vi tror det vil være klart for å åpne veien før klokken 24:00 tirsdag, sier Johansen i politiet.

Vei stengt grunnet fare for eksplosjon: Kristian måtte snu

Har lekket flydrivstoff like ved elva – veien er sperret og ingen får nærme seg

Artikkeltags