Gå til sidens hovedinnhold

Hemmelige vindkraftplaner avslørt

Artikkelen er over 4 år gammel

Vindkraft Nord beklager at planene om en ny vindpark ble kjent for offentligheten. Selskapet vil bygge to anlegg nord for et av Øst-Finnmarks mest populær utmarksområder. I tillegg er dette svært viktige områder for reindrifta.

– Når dette likevel blir kjent før kontakt er oppnådd med reindrifta, så må vi bare beklage det. Det har ikke vært vår hensikt at dette skal komme ut, før saken er fremlagt for dem.

Slik kommenterer prosjektleder Geir Skoglund i Vindkraft Nord til NRK Sápmi som onsdag avslørte de hemmelige planene.

To parker som har fått navnene Borealis vindkraftverk og Davvi vinkraftverk, er planlagt nord for fjellet Rásttigáisa. Dette er et av Finnmarks mest populære turmål. Områdene benyttes også svært mye av tur- og friluftsfolk hele sesongen. For reindrifta er dette et av kjerneområdene.

LES OGSÅ: De vil bygge 18 meter lang bru på denne turstien

Årsaken til at selskapet ville holde planene hemmelige framkommer i en møteinvitasjon prosjektlederen sendte til kommunene Tana, Lebesby og Porsanger, samt Sametinget. Her heter det:

– På grunn av at vi ennå ikke har oppnådd kontakt med de berørte reinbeitedistriktene, ber vi om at henvendelsen inntil videre holdes utenfor offentlighet.

Til NRK Sápmi forklarer Geir Skoglund at de har arbeidet med planene siden 2008.

– Det er god vindkvalitet i området. Det er lite turbulens, slik man gjerne får der det er høye fjell. Dette viddeområdet er derfor veldig godt egnet, sier han til kanalen.

Kartet nedenfor viser områdene, og er hentet fra Vindkraft Nords prosjekt

 

Kommentarer til denne saken