Gå til sidens hovedinnhold

Dropper sjokoladekalender for treningskalender

Artikkelen er over 3 år gammel

Tana Fysikalske vil hjelpe folk å holde seg aktiv i en ellers så travel måned som ofte er fylt med masse mat.

Første luke ble åpnet klokken sju på fredag morgen, den første desember. Kalenderen er slik at hver dag legger Tana Fysikalske ut en videosnutt av treningsøvelser man kan gjøre på jobb eller hjemme. Bare noen timer etter at den første videoen ble publisert på Facebook har folk kommentert at de har gjennomført øvelsene.

– Vi har fått mange tilbakemeldinger, og alle har vært positive. Det virker som folk har prøvd seg på øvelsene og liker det, og det er veldig artig, sier fysioterapeut Camilla Kalliainen ved Tana Fysikalske Institutt.

For kundene

Ideen om å starte en julekalender kom rundt lunsjbordet.

– Ole Henrik Somby, en kollega av meg, og jeg satt og spiste lunsj da vi begynte å prate om julekalendere og om vi skulle lage en. Vi ble fort enige om at vi skulle prøve det, og bestemte at vi skulle lage en kalender med treningsøvelser, forteller Kalliainen.

En av grunnene til at Tana Fysikalse bestemte seg for å lage en kalender var fordi de tenkte det ville være morsomt for kundene sine.

– For det første tenkte vi at det kunne være artig for kundene. For det andre er det ofte mange som stresser mye i juletider og glemmer bort å bevege seg. Derfor tenkte vi å lage korte videosnutter med øvelser som folk kan gjøre nesten overalt, og som ikke tar så lang tid å utføre slik at folk får rørt litt på seg, forklarer Kalliainen.

Populær idé

Etter at Tana Fysikalske la ut meldingen om at de sku starte en julekalender har 140 stykker likt innlegget på Facebook og 122 har delt det.

– Faktisk er det mange utenfor Tana som også ønsker å følge med på kalenderen vår. Det er tydelig at folk liker kalenderen, for en dame jeg møtte på butikken i går sa hun gledet seg veldig til første luke. Jeg vet at det er flere som også har snakket om treningskalenderen vår, og det er hyggelig. I tillegg er det blitt en utfordring. Folk tagger hverandre og utfordrer venner og familie til å gjøre øvelsene og følge med helt fram til julaften, og det er morsomt, sier Kalliainen.

Det er ikke bare mosjon de som følger med på kalenderen får. Det venter også premier.

– For eksempel har vi i den første luken trekning av et årskort hos oss. Og alle som gjennomfører kalenderen er også med i trekningen av en treningspakke. Så her er det både trening og premier, sier Kalliainen.

Kommentarer til denne saken