– Finlenderne får utvidet rett til å leie og selge fiskerett

– ALVORLIG: Lovendringen i Finland tas på dypeste alvor, sier leder i Tanavassdragets fiskeforvaltning (TF), Reidar Varsi.

– ALVORLIG: Lovendringen i Finland tas på dypeste alvor, sier leder i Tanavassdragets fiskeforvaltning (TF), Reidar Varsi. Foto:

– Vi tar saken på dypeste alvor.

DEL

– Tanavassdraget fiskeforvaltning (TF) er kjent med at det er gjort en ny lovendring i Finland som gir de sørfinske hytteeiere utvidete rett til å leie- og selge sin fiskerett til andre. Det innebærer at finske hytteeieres gratisfiske på norsk side i Tanavassdraget blir omgjort til et spekulasjonsobjekt, uten noen form for kompensasjon til norske rettighetshaverne.

Det skriver TF-leder Reidar Varsi i en pressemelding fredag.

LES OGSÅ: Føler seg lurt om finske hytteeiere: Mener Stortinget ble feilinformert

Lovendringen skal ha trådd i kraft 1. mai. Og TF ble gjort kjent med lovendringen like i etterkant av en åpen høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité 20. mai i sak om avtale mellom Norge og Finland om fisket i Tanavassdraget.

LES OGSÅ: Ny runde om omstridt avtale

– Som kjent har Tanavassdragets fiskeforvaltning tidligere i brev av 8 mai 2019 sendt brev til statsråd Ola Elvestuen om krav om reforhandlinger av avtalen med Finland om fisket i Tanavassdraget, og det samme budskapet hadde jeg også til ministeren under høring i kontroll- og konstitusjonskomiteen, sier Varsi i pressemeldingen og poengterer at de tar saken på dypeste alvor.

Saken vil bli behandlet av TF mandag 27. mai.

LES OGSÅ: Misfornøyd med svar – laksestriden får ny runde i Stortinget

LES OGSÅ: Laksestrid i Stortingets kontrollkomité - nå må statsråden svare for seg 

Artikkeltags