Nå skal disse karene sørge for folkefest i sentrum

INVITERER TIL FEST: Ole Ivars kommer til Tana 19. august, og da blir det skikkelig fest på Tana bru.

INVITERER TIL FEST: Ole Ivars kommer til Tana 19. august, og da blir det skikkelig fest på Tana bru.

Artikkelen er over 2 år gammel

En fullstappet helg avsluttes med dansefest med Ole Ivars i Tana i midten av august.

DEL

– Opptredenen i Tana er den eneste i Finnmark, og det er svært mange år siden sist de var i fylket, sier Kåre Breivik i en pressemelding.

Han står bak det nye arrangementet Tanatreffet, som tar mål av seg å skape folkefest ved kommunesenteret Tana bru. Fra før arrangeres det nemlig både marked på Langnes og i Austertana, men på Tana bru har det vært stille om sommeren.-

– Tanatreffet skal være et supplement for handelsnæringen og øvrig næringsliv til det store positive engasjementet som vises ved andre ulike arrangementer i Tana. Det vil bygges opp en arrangør- og funksjonærstab for årene framover, som skal ha kapasitet til flere dagers aktiviteter til ulike tider av året, sier Breivik.

Fullstappet av begivenheter

Men i første omgang er det snakk om lørdag 19. august. Det blir til gjengjeld en dag stappfull av begivenheter.

– Dagen starter med bobil og caravantreff, Am Car- og MC treff på lørdagen i området ved Elva Hotell og Elvekanten spiseri, og avsluttes med Jamsession og dansefest med Ole Ivars på flerbrukshallen, forteller Breivik.

Bobil- og caravantreffet arrangeres i samarbeid med Varangerhalvøya caravanklubb. Her møtes både entusiaster og forhandlere. I tillegg kan altså de som foretrekker motorsykler og amerikanske biler belage seg på treff.

Og fredagen og lørdagen er det i tillegg mulig å være med på swingkurs i regi av «Kom og dans»-miljøet i Nord-Norge.

– Det vil også være et tilbud for ungdom som ønsker og lære seg å danse swing, sier Breivik i pressemeldingen.

Topper festen

På ettermiddagen blir det jam i flerbrukshallen, der alle som vil prøve seg med sitt instrument eller vokal er velkommen til å delta. Og til slutt går altså Ole Ivars på scenen. Det er noe Kåre Breivik ser fram til.

– Ole Ivars ruller videre i sitt 53. år som danseband. Maken til karriere er det få andre danseband i Norge som kan vise til, om enn noen i det hele tatt, antall år med gjentakende suksess tatt i betraktning. Aldri har de vært mer ettertraktet enn i dag, sier han.

Artikkeltags