Team Blien fikk Fair Play-pris av «söta bror»

FORNØYD GJENG: Team Blien setter pris på hederen fra svenskene, og Morten Blien er klar på at de skal fortsette å snakke positivt om sporten og jobbe for at den blir enda større i framtiden. Foto: Privat

FORNØYD GJENG: Team Blien setter pris på hederen fra svenskene, og Morten Blien er klar på at de skal fortsette å snakke positivt om sporten og jobbe for at den blir enda større i framtiden. Foto: Privat

Artikkelen er over 4 år gammel

Tanaværingen Morten Blien setter stor pris på hederen.

DEL

Denne uken fikk vanncross-kjøreren fra Finnmark og Tana en hyggelig melding fra Sverige. Team Blien fikk årets Fair Play-pris fra SM Watercross. De skriver i en e-post til familien Blien at nå som kjørerne har avsluttet en hektisk sesong, så kjennes det bra å kunne dele ut denne prisen. Det er mange som driver sporten på rett måte, det vil si framover, men det er Morten Blien som har satt sporten litt ekstra på kartet. De trekker fram at selv om ikke alt går Bliens vei, så er finnmarkingen positiv og er med på å løfte sporten utover sine egne interesser. Morten Blien synes det er veldig hyggelig å få en slik pris, og samtidig høre så mange flotte ord fra hans konkurrent på andre siden av grensen.

– Det er kjempeflott å få denne prisen. Alltid artig å få en sånn pris, og så gir de jo den til sin største konkurrent, sier Morten Blien, som ikke har tenkt å slutte å være en positiv representant for sporten.

– Jeg skal bli enda bedre til å fremme sporten. Det er viktig for meg at sporten skal fortsette å vokse og bli respektert, fortsetter tanaværingen.

– Tenker ikke på det

Under EM fikk Morten Blien motortrøbbel, noe som ødela hans sjanser til å forsvare EM-tittelen fra 2015. I ettertid visste det seg at Blien mest sannsynlig hadde blitt sabotert. Det er noe han ikke har brukt mye energi på etter EM.

– Den omtalte sabotasjen tenker jeg ikke på lengre, kommenterer Blien.

VM er målet

I år deltok Morten Blien i VM i USA, men uten at det ble en pallplass på finnmarkingen. Etter at sesongen offisielt var over, begynte Team Blien jobben med å få på plass midler til en ny USA-tur.

– Det er seier i USA og VM-gull som mangler. Det er et trofe jeg har igjen å hente. Så målet for neste sesong er en ny USA-tur. Vi har begynt å jobbe mot det nå, forteller vanncross-kjøreren.

– Målet er å få med egen scooter til USA. Slik at det blir mitt eget konsept, fortsetter Morten Blien, som også har fått et godt tilbud fra USA etter årets VM.

– Jeg har fått tilbud om hjelp fra to motorbyggere i USA, men jeg har min motorbygger i Hammerfest. Det kan uansett bli aktuelt å sette dem sammen i et mulig samarbeid. Da kan man nok få en enda bedre scooter, sier tanaværingen avslutningsvis.

Artikkeltags