Linda Basma (42) fra Fingervann i Tana elsker friluftslivet i Finnmark, og ville ikke bodd noe annet sted i verden. Hun har akkurat fullført en utdannelse i organisasjon og ledelse, og bedriftsøkonomi og kan nå bruke sommeren til å slappe av litt. For tiden er hun arbeidsøkende, men selger litt Alovera-produkter når hun får mulighet til det. Det har hun fikk hun under Austertana-markedet på lørdag, hvor hun har satt seg opp et lite salgsbord. Produktene har blitt en slags hobby for henne.

Sommerdagene brukes ellers til å fiske laks, være sosial og ha romantiske dager med kjæresten. Og om hun skulle vært en person for en dag hadde det blitt dronningen.

– Hvilken sang beskriver deg best?

– Det er et vanskelig spørsmål, det vet jeg faktisk ikke. Jeg synes heller at typen min kan svare på det.

– Hva er det beste med sommeren?

– Det beste med sommeren her er friluftslivet. Å fiske laks, det gjør jeg nesten for ofte om sommeren. Det går utover nattesøvnen, men det er fantastisk!

– Tenker du noen gang på å flytte fra Finnmark når det er fem grader om sommeren?

– Nei, det gjør jeg aldri. Finnmark har så mye å gi. Jeg synes heller det er greit å dra på besøk andre steder, men da er det også så utrolig godt å komme hjem igjen.

– Hva er din beste og verste egenskap?

– Jeg er veldig glad i å prate. Det er kanskje både min beste og min verste egenskap. Av og til hender det at jeg prater litt for mye, så på den måten kan det være negativt. Men jeg er veldig glad i å være sosial og da er det greit å prate mye.

– Har du et nyttårsforsett du følger?

– Nei. Jeg synes at nyttårsforsett er oppskrytt. Hvis du vil få noe gjort, kan du gjøre det når som helst, mener nå jeg.

– Nevn én ting du ønsker du gjorde oftere?

– Jeg kunne ønske at jeg trimmet oftere. Jeg snakker hele tiden om å gjøre det, men det blir bare snakk. I går gjorde jeg det nesten!

– Hva er det mest romantiske noen har gjort for deg?

– Det må være å få frokost på senga og middag. At noen dedikerer en hel dag til deg og det er din egen. Det er kjæresten min veldig flink på å gjøre. Han skjemmer meg nesten bort av og til. I tillegg til frokost og middag, så tar vi sauna, det er romantisk.

– Når gråt du sist?

– Sist jeg gråt var faktisk på en konsert. Det var på Midnattsrocken i Lakselv i sommer da Terje Tysland spilte konsert. Det var flere sanger han spilte som traff meg rett i hjerte. Alt var så in the moment under den konserten, og jeg måtte gråte litt.

– Hvilken person kunne du tenke deg å være for en dag?

– Om jeg kunne vært en person for en dag ville jeg vært noen som kunne bestemme litt mer. Jeg ville vært kongen eller dronningen. Kanskje aller helst dronningen, fordi som vi vet har ikke kongen så mye han skulle ha sagt.

– Hvem vil du gi et myggestikk til?

– Jeg synes ingen som velger å bo oppe i Finnmark fortjener myggstikk. De får nok av det fra før av. Myggen, den tar seg til rette.

– Hvem fortjener en sommerblomst?

– Sommerblomsten må gå til kjæresten min. Han er helt unik og han stiller opp for meg hele tiden. Han fortjener absolutt en sommerblomst!

– Tror du på et liv etter døden?

– Den er jeg litt usikker på. Jeg tror nok ikke på et liv etter døden, men jeg tror på energi og at vi gir den til hverandre.