Kåre starter med sukkertare i Smalfjorden

TARE: Kåre Breiviks selskap Barents Seaweed er med i et forskingsprosjekt.

TARE: Kåre Breiviks selskap Barents Seaweed er med i et forskingsprosjekt.

Artikkelen er over 3 år gammel

Er med i et nasjonalt forskningsprosjekt innen taredyrking.

DEL

Bedriften Barents Seaweed skal innen første kvartal i 2017 sette ut et bøyestrekk på 160 meter med stedegen dyrket sukkertare.

Det skal skje i Smalfjorden innerst i Tanafjorden.

Kåre Breivik står bak selskapet, og er med i et nasjonalt forskningsprosjekt innen taredyrking. Det skjer i regi av SINTEF/NTNU i Trondheim. Med i prosjektet er Tanafjorden sammen med 12 andre fjorder langs norskekysten.

Prosjektet har som mål å etablere en tverrfaglig kunnskapsplattform for industriell dyrking av makroalger under en rekke klimatiske, økologiske og fysiske forhold.

– Målet for bedriften fra Finnmark som deltar er å etablere en bærekraftig algenæring i fylket, hvor fjordene utvikles til et nasjonalt spiskammers for tang og tare basert blant annet på de gitte naturressurser og den eksotiske geografiske posisjonen som regionen har. Potensialet i dag er lite kjent og bør utforskes og kartlegges systematisk, skriver Kåre Breivik i en pressemelding.

Tare som råvare kan utvikles til å brukes til ulike formål. Som eksempler kan nevnes farmasi, helsekost, næringsmidler, tilsetningsstoffer, «havets grønnsaker», biodrivstoff og energi, (biodiesel/bioetanol/biogass), fiskefôr, dyrefôr og jordforbedring.

Artikkeltags