Gå til sidens hovedinnhold

Prisen på den nye brua kan bli langt lavere enn ventet

Artikkelen er over 3 år gammel

Ikke bare blir bruen stor og flott, og ferdigstilt til angitt tid. Nå ser det også ut til at den blir mye billigere enn først antatt.

Nye Tana bru er i ferd med å reise seg. Foreløpig har prosjektet kostet 25 millioner kroner mindre enn budsjettert, forteller Statens vegvesen.

– I forhold til opprinnelig budsjett tar vi nå ned rammen med 25 millioner kroner, sier Kaare Ramberg i en pressemelding.

Han er prosjektleder for nye Tana bru i Statens vegvesen. Totalt er det budsjettert 578 millioner kroner til den nye brua. Per august hadde prosjektet brukt 25 millioner kroner mindre enn anslått på forhånd.

LES OGSÅ: Nå ruver brutårnet nærmere 60 meter over bakken. Snart vil det stikke minst 120 meter vei ut forbi tårnet

– Prognosene tilsier at underforbruket vil bli enda større før vi overleverer den ferdige brua, sier Ramberg.

Han forteller at de største usikkerhetsmomentene knyttet til pris nå er passert ettersom fundamentet til brua er ferdig.

– Selv med mye grunnboring er det alltid spennende å se hva som gjemmer seg i grunnen når vi starter å grave. På Tanaelva har vi ikke møtt store overraskelser som fordyrer prosjektet, sier Ramberg.

LES OGSÅ: Slik ser nye Tana bru ut nå: – Nå begynner vi å se at det skjer store endringer, sier ordføreren

Nå har man begynt å jobbe med det som ligger over bakken, blant annet rundkjøringene ved brufestet.

Like fullt er det andre faktorer som også kan spille inn på den endelige prislappen. I pressemeldingen peker Kaare Ramberg på at markedskreftene er avgjørende for gjennomføring av et såpass stort prosjekt.

– Prisene har vært litt lavere enn vi antok, både på skråkablene og veibyggingen. Vi hadde satt av en buffer som vi nå ikke får bruk for, sier prosjektlederen.

Kommentarer til denne saken