Gå til sidens hovedinnhold

Mann meldt savnet i Tana – store styrker er satt inn i søket

Artikkelen er over 3 år gammel

Finnmark politidistrikt melder om en savnet mann i Tana søndag kveld. Tidligere søndag var også en annen mann savnet i Porsanger.

OPPDATERT MANDAG KL. 08.00: Politiet fortsetter søket med uforminsket styrke, og ber frivillige som ønsker å bidra om å melde seg til politiet på langrennsstadioen til idrettslaget Forsøk.

En mann i 80-årene er savnet fra sin bopel i Tana. Sea King og Norske redningshunder har iverksatt søk, melder politiet på Twitter.

Trapper opp leteaksjonen

Redningsleder Thomas Ringen hos Hovedredningssentralen (HRS) opplyser at HRS ble varslet av politiet like etter klokken 18. Den eldre mannen skal sist ha blitt sett av hjemmesykepleiere i 15:30-tiden lørdag. Da hjemmesykepleierne kom tilbake søndag formiddag, mellom 10 og 11, var mannen ikke hjemme. Klokken 20:30 har fortsatt ingen sett noe til han, tross leteaksjon.

– Ut fra det har det vært søkt i de mest sannsynlige områdene, uten resultat. Nå er søket trappet opp. Vi har en hundepatrulje fra Norske redningshunder, en politihund og frivillige mannskap og et Sea King i søk, sier redningslederen.

Leteområdet er avgrenset til Seida og Luftjokdalen.

– Mannen har gått i mørket den siste timen. Det gjør det mer utfordrende, sier Thomas Ringen.

Store styrker satt inn i søket

Politiets operasjonsleder Gunnar Øvergaard opplyser at mannen er meldt savnet fordi helsevesenet som i det daglige følger han opp, synes det er rart at han ikke er hjemme. Mannen har trolig på seg en blå jakke. Mannen er dement, men er i veldig god form. Politiet har kostet ut alt de har av tilgjengelige ressurser.

– Vi leter med ganske store styrker nå. Røde Kors, Sivilforsvaret, SNO og Reinpolitiet bidrar også i søket, sier han.

Politiet tror at mannen har tatt seg ut i terrenget, men de undersøker også om han kan ha tatt seg til andre plasser.

Andre leteaksjonen søndag

Tidligere på dagen søndag ble en annen mann meldt savnet i Stabbursnes i Porsanger kommune. Mannen ble funnet igjen etter kort tid.

LES MER: Savnet mann funnet i god behold

Saken oppdateres.

 

Kommentarer til denne saken