Gå til sidens hovedinnhold

Dekker 99 prosent av folket: – Jøss. En ny verden har åpenbart seg her

Artikkelen er over 5 år gammel

Endelig har den store verden lettere tilgang til folket i Torhop – og selvsagt andre veien også.

– Jøss. En ny verden har åpenbart seg her i Torhop. Full dekning på mobiltelefonen uansett hvor i huset jeg har den. Raskt nett fikk vi også; 20 mb/sek inn og det samme ut...Da nådde verden hit også.

Dette gledesutbruddet kom den kjente fotografen Harry Johansen med nylig på sin Facebook-side.

– Vi har i mange, mange år slitt med elendig nett- og mobilforbindelse her, sier han til iFinnmark.

Johansen var blant de som for en del år tilbake tok initiativ til å få bedre internettilgang til Torhop som ligger innerst i Tanafjorden.

Nå er forholdene endelig akseptable.

Samarbeid

Telia har i samarbeid med Tana kommune bygget en helt ny basestasjon i Torhop mellom Smalfjord og Vestertana. Torhop har aldri hatt skikkelig mobildekning, men har nå full og topp moderne 4G-dekning.

– Vi har hatt et tett og godt samarbeid med Tana kommune som har resultert i enda en ny basestasjon i kommunen, og denne gangen er det Torhop som har fått skikkelig mobildekning for første gang, forteller Tommy Skogheim Johansen, dekningssjef i Telia Norge.

– Basestasjonen gir både GSM-, 3G- og 4G-dekning til et område med gjennomkjøringstrafikk, bolig og næring, og er dessuten med på å dekke et dekningshull på Riksvei 98. Denne nye stasjonen kommer i tillegg til den store mengden nye 4G-stasjoner som Telia Norge har bygget i Tana kommune det siste året, og er med på å gi suveren 4G-dekning i Tana.

Med denne utbyggingen er Tana kommune oppe i 99,03 prosents befolkningsdekning på høyhastighets mobilt bredbånd.

– Nordmenn surfer mer enn noensinne tidligere, så dette burde være et velkomment tilskudd til lokalbefolkningen i disse områdene. Mobilteknologien er fantastisk og utvikles hele tiden. Jeg håper den nye dekningen faller i smak, sier Skogheim Johansen.

 

Kommentarer til denne saken