Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt uklart hva som gikk galt da helikopteret veltet

Artikkelen er over 3 år gammel

Etterforskningen av helikopteret som veltet på Laksefjordvidda pågår for fullt.

– Vi har avhørt piloten. Han skal inn til flere avhør, men han er gjennom det første, sier konstituert lensmann i Tana, Britt Elin Isaksen.

Det var tirsdag formiddag et helikopter fra Helitrans med fire personer veltet over på siden på Laksefjordvidda i Tana. Personene ombord var folk fra Reinpolitiet, Statens naturoppsyn (SNO) og Finnmarkseiendommen (FEFO). De var på jakttilsyn da hendelsen inntraff. Ingen ble skadet.

Usikkert

Torsdag formiddag kan Isaksen fortelle at de er i gang med etterforskningen av ulykken, og at de har allerede gjort noen avhør.

– Vi har hatt noen avhør, blant annet med piloten, men vi kan ikke si noe mer enn vi har sagt tidligere om hendelsesforløpet, sier lensmannen.

Politiet kunne i en pressemelding på tirsdag fortelle at helikopteret veltet i forbindelse med landing.

– Jeg vil tro at vi i løpet av neste uke vil være litt klokere på hva som gjorde at helikopteret veltet, men per nå kan vi verken si om det var været eller noe annet som forårsaket velten, forteller Isaksen.

(Teksten fortsetter under bildet.)

 

Dialog

Daglig leder i Helitrans, Geir-Vidar Sørheim forteller at han også har snakket med piloten og at han virker å ha det bra.

– Piloten sier han har det bra etter forholdene. Vi har tilbydd han å snakke med bedriftshelsetjenesten hvis han ønsker å snakke med noen som er litt mer objektiv enn meg og kollegaene, sier Sørheim.

Sørheim har også vært i kontakt med personene som var i helikopteret da det veltet.

– Jeg snakket med overordnede til alle i går, og alle har det bra. Alle som var med har egne systemer som tar seg av dem. Jeg har også snakket personlig med dem som var i ulykken, forteller daglig leder.

Lærdom

Det er ikke bare politiet som skal undersøke hendelsen. Helitrans vil også ha en debrif.

– Om ikke så lenge skal vi ha en debrif for å prøve å forstå hva som gikk galt, sier Sørheim og forteller at de vil gå gjennom hendelsen.

– Først skal vi gå gjennom hendelsen, så skal vi se om det er noe vi kan lære av. Om det er gjort noe som kan ha betydning framover. Så tar vi det derfra, forteller daglig leder.

 

Kommentarer til denne saken