Gå til sidens hovedinnhold

Elkem Tana sponser bredbånd til Austertana

Artikkelen er over 3 år gammel

Daglig leder Rune Martinussen i Elkem Tana har i en e-post til ordfører Frank M. Ingilæ, bekreftet av selskapet står ved den muntlige avtalen fra i fjor der det ble lovet delfinansiering av fibertilknytning til Austertana med 250.000 kroner.

En av de nærmeste dagene skal ordføreren undertegne avtale med Varanger Kraft om tilknytning til deres fiberkabel. Elkem Tana har allerede fått bredbånd gjennom Varanger Kraft.

Ifølge Ingilæ har kommunen bevilget 1,55 millioner. Med 250.000 fra Elkem Tana har man de nødvendige 1,8 millioner som kommunen og Varanger Kraft tidligere ble enige om. Men så lenge Austertana Bygdelag jobbet med «utflagging» til Båtsfjord, ble prosjektet satt på vent. Straks flytteplanen ble skrinlagt, startet kommunen igjen arbeidet med prosjektet.

Les også

Fred skrinla flytteplanene – belønnet med gatelys

Med 1,8 millioner i bunn blir tilknytningsavgiften til den enkelte husstand, ganske rimelig.

– Det er veldig bra at Elkem Tana bidrar til bolyst og oppbygging av viktig infrastruktur i Austertana-området, sier ordfører Frank M. Ingilæ.

Han har tidligere poengtert viktigheten av at beboerne på strekningen melder sin interesse for tilknytning til Varanger Kraft.

 

Kommentarer til denne saken