– Kvinner som vil ha makt, blir kritisert. De blir slaktet om og om igjen, mens når en mann søker makt blir det sett på som seksuelt og tiltrekkende

MER KVINNER: Varaordfører Elisabeth Erke (Ap) vil ha inn mer kvinneblikk i politikken.

MER KVINNER: Varaordfører Elisabeth Erke (Ap) vil ha inn mer kvinneblikk i politikken.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Vil ha flere kvinner inn.

DEL

Dette kommer varaordfører Elisabeth Erke til å ta opp i kommunestyret i Tana torsdag. Hun ønsker å starte med kvinnepolitisk arbeid og få det inn i planer og budsjett til neste år.

- Vi trenger en fokusering og satsing på kvinnenes meninger og tilstedeværelser når det gjelder blant annet helse og arbeidsplasser. Jeg føler at vi trenger å samle oss og sammen se på kommunen, kommunens planer og økonomi i forhold til våre interesser, sier Erke, som også er leder i det kvinnepolitiske utvalget i Arbeiderpartiet.

Hun ønsker blant annet å få på plass en likestillingsplan.

Hvor er kvinnene?

Da Erke kom til Tana for tre år siden, uten å være engasjert i politikken, så hun gjennom samfunnsdelen i kommuneplanen.

- I 38 av de sidene handlet det om det menn er opptatt av som bygg, vei, skuterløyper og elva. Det var 5-7 sider som handlet om skole, omsorg og kultur. Jeg skal ikke skylde på mennene, men hvor har kvinnene vært? spør Erke.

Ubevisst forhold til makt

Erke mener at menn har en annet fokus og bevissthet i forhold til makt.

- Mange kvinner i politikken, som sitter i kommunestyrene, har et ubevisst forhold til makt, de ser på det som noe negativt, mener Ap-politikeren, som viser til Sameting-saken der sametingspresidenten måtte gå av.

- Jeg er i politikken kun for makt, jeg vil påvirke. Jeg er klar over at det finnes positiv og negativ makt, sier hun, som mener at kvinner ikke er tydelig nok når det gjelder makt.

- Mange kvinner er forsiktige. Kvinner som vil ha makt, blir kritisert. De blir slaktet om og om igjen, mens når en mann søker makt, blir det sett på som seksuelt og tiltrekkende, slår Erke fast.

Artikkeltags