Gå til sidens hovedinnhold

Dette selskapet skal bygge nye Tana bru – satser på byggestart før jul

Artikkelen er over 4 år gammel

Nå er det klart at altafirmaet Hak Entreprenør AS får bygge den nye brua i Tana.

Tildelingen fra Statens vegvesen ble offentliggjort torsdag, og med mindre det kommer klager på tildelingen innen ti dager, vil kontrakten bli inngått.

– Det er gledelig å få en sånn nyhet, men vi får vente til de klagefristdagene har gått ut. Nå jubler vi litt, og så venter vi på at fristen er ute, sier daglig leder i Hak Entreprenør AS, Ole Heggeli.

Les også: Går mot tredobbel omsetning i år: Nå vil de prøve seg på en enda større bru

Tett konkurranse

Det var stor interesse da anbudskonkurransen ble avsluttet i august. Da pakkene med tilbud ble åpnet, ble det fort klart at Hak entreprenør AS hadde levert det rimeligste, i samarbeid med den polske stålprodusenten Vistal Gdynia S.A.

Det lød på 332.559.736 kroner. Deretter fulgte Veidekke entreprenør AS med 337.571.012 kroner.

– Konkurransen var knivskarp, og vi har tatt en grundig gjennomgang av kvalitetssikring før vi nå har tildelt oppdraget til arbeidsfellesskapet HAK Entreprenør og Vistal, sier avdelingsdirektør Oddbjørg Mikkelsen i Statens vegvesen i en pressemelding.

Les også: Altafirma kan få jobben med å bygge nye Tana bru

Komme i gang før jul

Nå satser Statens vegvesen på at byggearbeidet kan starte før jul.

– Nå ser vi fram til å starte byggearbeidet. Vi regner med at arbeidet med å fjerne vegetasjon og merke av området kommer i gang før jul. Arbeidet med selve brua starter i 2017, sier Oddbjørg Mikkelsen i pressemeldingen.

Det er også planen Ole Heggeli i Hak Entreprenør AS har.

– Det vil vi jo se på, men det er det vi må gjøre. Rydde, og så starte opp forsiktig på nyåret. Vi er klare, vi har ventet på oppgaven, sier han.

 

 

Kommentarer til denne saken