Takk for maten, Finnmark

En krevende situasjon som den vi er inne i nå viser hvor stor verdi næringen har for Norge, skriver fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.

En krevende situasjon som den vi er inne i nå viser hvor stor verdi næringen har for Norge, skriver fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen. Foto:

Av

Fiskeri- og sjømatnæringen i Finnmark gjør en stor og viktig jobb for å sikre matforsyningen i både inn- og utland.

DEL

MeningerPå kort tid har koronakrisen endret både dagliglivet og arbeidslivet vårt. Situasjonen er omfattende og uoversiktlig, og regjeringen gjør det vi kan for å holde samfunnet i gang.

En av våre viktigste oppgaver er å sikre tilgang på næringsrik og bærekraftig mat. Dette har vi heldigvis havet fullt av i Norge, og derfor er fiskeri- og sjømatnæringen definert som samfunnskritisk for matforsyningen.

Mens mange norske arbeidstakere nå må jobbe hjemmefra, drar de ansatte i fiskeri- og sjømatnæringen fortsatt ut på havet og på merdkanten, inn på fiskemottak og slakterier.

Og som følge av at transportsektoren også er definert som samfunnskritisk, fortsetter den norske næringen å levere fisk og sjømat til forbrukere i hele Norge og i utlandet.

Vi følger utviklingen i markedene tett. Endringer i konsummønster og logistikkutfordringer både for flyfrakt til Asia og USA og kanskje også for transport over land til Europa setter næringen på prøve. Sjømatnæringen har vist god evne til å finne løsninger på markedsutfordringer tidligere. For å få oversikt over situasjonen og kartlegge hva myndighetene kan bidra med for at sjømaten kommer ut i markedene vil departementet holde jevnlige telefonkonferanser med næringens organisasjoner og andre relevante myndigheter for å drøfte markedssituasjonen.

Fiskeri- og sjømatnæringen er viktig for Norge fordi den skaper aktivitet og arbeidsplasser i hele landet. I tillegg er den en av næringene med størst vekstpotensial.

En krevende situasjon som den vi er inne i nå viser hvor stor verdi næringen har for Norge. Som fiskeri- og sjømatminister er jeg stolt av den uvurderlige innsatsen de ansatte i Finnmark nå legger ned.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags