Gå til sidens hovedinnhold

Ta av deg mannebrillene Reginiussen!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

– Ser du ikke den unge fremadstormende Alta-kvinnen?

Finnmark Senterparti krever nå en slutt på usynliggjøringen av ungdom og kvinner i politikken. iFinnmark og andre aviser gjentar til det kjedsommelige bløffen om at «Alta er ikke representert på Sps liste», og «Alta utelatt i politikken» osv.

I dag skiver redaktør Arne Reginiussen følgende: Så er heller ikke SV ikke alene i å stå uten Alta-kandidater. Også Arbeiderpartiet og Senterpartiet står uten.

Reginiussen burde ærlig talt holde seg for god til slike usannheter, redaktøren vet like godt som oss hvem som står på 6. plass på Stortingslista til SP.

Det samme gjelder gjengen som står og roper om at «ingen fra Alta er med». Hvordan tror dere det føles for vår dyktige Senterungdom å lese dette hver dag? Er hun «ingen»?

Voksne mennesker står i flokk og uler om henne som ingen og ingenting, dette er helt forkastelig! Nå bør alle gå i seg selv og tenke på hva de faktisk holder på med. Er det slik vi skal ta oss av våre engasjerte ungdommer? Som setter av tid og ressurser på å jobbe og påta seg verv i politikken?

Og hva angår ansvarlige redaktører så forventer vi faktisk en unnskyldning på den massive usynliggjøringen Senterungdommen har vært utsatt for. Reginiussen bør heller spørre pent om å få lage en sak med Leonora Franksdottir, og få frem et ansikt på den unge kvinnen som omtales som «ingen» av sentrale alta-menn og avisene.

Og Reginiussen bør vise henne den samme respekt som andre politikere, og la henne snakke om saker hun brenner for, og ikke bare måtte forsvare sin plass på lista. Leonora er fullverdig listekandidat.

Finnmark Senterparti tar sterkt avstand fra dette, og er veldig stolte av å ha Leonora på laget. Hun er en dyktig, tøff og varm ung jente, hun har god forankring i Senterpartiets verdigrunnlag, og har gjort en stor og viktig jobb i Senterungdommen. Nå har hun tatt skrittet opp til å stille på 6. plass på Stortingslista. SP har satt ungdom på både 4. og 6. plass fordi de er fremtiden.

Nå satser vi på to på Stortinget, regjeringsskifte, og at de to ungdommene skal få representere Finnmark og SP i sentrale verv og som vara på Stortinget. Vi finner oss ikke lengre i at vår ungdom og kvinnelige politikere skal trakasseres på denne måten. For dette er regelrett mobbing.

Hele styret i Finnmark Senterparti

Kommentarer til denne saken