Synøve skulle egentlig bare bestille en kartong brus: – Kokte litt over

192 FLASKER BRUS: Synøve Vassvik kjøpte med uhell inn 192 flasker brus. Nå håper hun kundene slår til.

192 FLASKER BRUS: Synøve Vassvik kjøpte med uhell inn 192 flasker brus. Nå håper hun kundene slår til. Foto:

Kaoset gjorde det slik at det gikk litt fort i svingene ved Gamvik Handel: – Jeg håper noen slår til med brus til lørdagsgodteriet.

DEL

– Egentlig hadde jeg tenkt å kjøpe en kartong med åtte, istedenfor kjøpte jeg 192 flasker brus, sier Synøve Vassvik lattermildt.

Hun forteller den siste tiden har vært preget av både korona- og kolonne-kaos. Butikken har jobbet i ett med å fylle hyllene.

Da kan det lett oppstå uhell, spesielt når kolonnene forsinker varene og butikken sliter med en systemfeil i terminalene som de bruker for å bestille inn varer.

Gjort det flere ganger

Det er ikke første gang butikkeieren med uhell gjøre lignende ting, som å kjøpe flere hundre liter brus.

– Nå har vi i tillegg fått stopp på terminalene. Den spør «vil du virkelig ha et så stort antall?". Det har vært hektisk, og det har kokt litt over.

En gang kjøpte de inn pålegg «så det sto opp i taket». Da var det bare å sette varene på tilbud.

– Det er verken første eller siste gang at vi gjør dette. Vi går ikke på ræva, så det er en fin ting til å holde humøret oppe. Det er verre når det er en ferskvare, forklarer hun.

Vassvik har stor tro på at brusen skal selge fort.

– Den er fin å ha med på isfiske, legger hun til.

FÅ SISTE NYTT OM KORONA-SITUASJONEN I FINNMARK I VÅRT LIVESTUDIO HER!

Jobber hardt

Som tidligere nevnt jobber butikken med å fylle opp varene. Gamvik har også kjent på korona-panikken.

– Folk får litt panikk. De ønsker fulle lager og fulle hyller. Når det er tomt får man en følelse av at situasjonen er farlig, men vi jobber hardt for at ingen skal være redd.

I tillegg har butikken nye rutiner. De vasker med klor, og passer på at kundene ikke står for nært.

– Akkurat nå kjennes det godt å bo langt unna. Jeg tror de fleste tror at det går bra, men jeg skjønner at mange eldre og de med sykdommer er redd.

Her finner du alle våre koronasaker

Kjører sekshjuling til kunder

Gamvik Handel har også tatt i bruk en sekshjuling som de kjøpte for noen år siden. De kjører nemlig ut varer til kunder som ikke kan dra på butikken.

– Vi bruker ettermiddagen på det. Vi går ikke inn, og vi hilser ikke på dem; det blir litt som ring og spring, sier hun spøkefullt.

I tillegg sier hun det er mange kunder som tilbyr seg å hjelpe bedriften.

– Folk oss og gir oss handlelisten og leser opp varene, men andre folk er flinke til å sende mail. Det blir lange dager, men det er godt å ha en jobb. Jeg har kolleger som sett og rett går under, avslutter hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken