Sykepleierutdanning i Finnmark: At det går an å være så historieløs

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Åpent brev til forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I dag (28.01.19) startet desentralisert sykepleierutdanning i Alta. Det er et flott tilbud, men da jeg så og hørte forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø på nyhetene NRK, komme med «fake news», da hun snakket om at vi nå har fått et desentralisert tilbud i sykepleie i Finnmark,  ble jeg ganske oppgitt.

At det går an å være så historieløs, da vi vitterlig har hatt desentralisert utdanning i sykepleie i Finnmark siden 1991, altså i 28 år. De desentraliserte klassene har vært flyttet rundt i fylket for å dekke behovet for sykepleiere der sykepleiemangelen er størst. Noe om at den kanskje nå er størst i Alta?  – ja hvordan går det an? Jeg har bestandig trodd at før man holdt en tale, så satte man seg inn i det man skulle snakke om, eller er det ikke slik mer?

Jeg får kanskje oppgradere ministeren litt, da det ikke ser ut til at noen andre har brydd seg om det. UiT Norges arktiske universitet; Institutt for helse og omsorgsfag i Hammerfest, har bachelor i sykepleie – heltid og deltid, masteremner i distriktssykepleie og fra høsten 2017: legeutdanning. I tillegg har vi andre desentraliserte utdanninger her – som vernepleier m.m., de er desentralisert fra andre steder.

Det jeg lurer på er om det er nok kvalifiserte lærere til å ta all undervisning på det nye desentraliserte studiet i Alta? Eller er det lærerne i Hammerfest som må ta dette også? I så fall vil vel dette utarme den egentlige fulltidsutdanningen i Hammerfest. For meg ser det ut som fulltidsstudentene får dårligere og dårligere tilbud, eller er det bare noe jeg innbiller meg?

Jeg hørte hun la ut om hvor utrolig mange søkere det var. Men jeg hørte ikke noe om hvor disse kom fra, hvor mange som var fra Finnmark og hvor mange som faktisk var kvalifisert? Men det var vel ikke så viktig å få fram…

Jeg vil herved invitere vår minister Iselin Nybø til Hammerfest, hvor hun vil få se Finnmarks sykepleierutdanning i dag, og også høre om sykepleierutdanningen som startet i 1960. Kom gjerne i forbindelse ved oppstart eller avslutning av et skoleår. Jeg er så frekk at jeg på skolens vegne vil invitere deg på en bedre middag, du er i hvert fall hjertelig velkommen til Hammerfest.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken