Tok opp hetsen mot Marianne Haukland (H) fra Stortingets talerstol

Debatten om sykehusstrukturen i Vest Finnmark er i gang i Stortinget.

DEL

Høyres representant Sveinung Stensland benyttet i sitt innlegg muligheten til å ta opp hetsen som har florert på sosiale medier mot kollega Marianne Haukland fra Alta.

Han siterte fra en facebook-gruppe for å få sykehus til Alta, hvor det blant annet skal ha stått at hun vil få en kort karriere på Stortinget.

Les om Marianne Hauklands opplevelse av hetsen: – De som skriver dette på Facebook, vet ikke hvilken jobb jeg har gjort (+)

– Hun har stått på best mulig for Alta, og det er mye bra i vår innstilling, sa Stensland fra talerstolen.

Takket for postkort

Videre ville Stensland takke postkortaksjonen for mange konstruktive beskjeder og møter.

– Men det er imidlertid leit å se hetsen som kommer fra enkelte hold. Gode argumenter lyttes til, men ikke sjikane, sa Stensland.

Høyre mener at det ikke er behov for utredning av sykehusstrukturen, men innstiller på bedre slag-beredskap og CT- og MR-røntgen.

– Høyre har brukt mye tid på å sette seg inn i situasjonen. Den vitner om lav tillit og dårlig kommunikasjon. Alle, inkludert Finnmarkssykehuset, må gå i seg selv, sa Stensland.

– De skal bli hørt

Venstres representant Carl-Erik Grimstad, er enig med Stensland i at det er uverdige forhold i debatten.

– Det må det bli slutt på. Det kan Høyre bidra til, ved å stemme for Venstres forslag, sa Grimstad.

Venstres forslag er å utrede sykehusstrukturen i Vest-Finnmark på nytt.

– Det dreier seg om å ta vare på tusenvis av mennesker, som er redde for at der flest folk er født, står uten akutthjelp. De skal bli hørt i kravet om at ingen ikke skal bli hørt i saken, sier han.

Grimstad mener at det ikke hjelper å vise til at klinikk Alta skal etableres, og viser til Oslo Economics rapport som konkluderer med at en plassering av sykehus i Alta vil redusere reisetiden til pasientgrunnlaget i Vest-Finnmark.

– Dette dreier seg ikke om avstanden mellom befolkningen i Finnmark. Men om avstanden mellom befolkningen i Finnmark og befolkningen i Oslo. Og om avmakt, sier Grimstad.

Artikkeltags