Sykehus til Alta med Hammerfest Senterparti

SYKEHUS: En stemme på Senterpartiet er en stemme for sykehus til Alta på bekostning av Hammerfest, skriver Tom Mortensen.

SYKEHUS: En stemme på Senterpartiet er en stemme for sykehus til Alta på bekostning av Hammerfest, skriver Tom Mortensen.

Av

Senterpartiet i Troms og Finnmark har ikke en eneste kandidat fra Hammerfest og Kvalsund, skriver Tom Mortensen.

DEL

MeningerSenterpartiet er etter de siste meningsmålingene like stort som Arbeiderpartiet i Finnmark takket være sin innbitte kamp mot regionreformen, De har likevel stilt liste ved fylkestingsvalget i høst og ønsker derfor å være med på å styre den nye fylkeskommunen Troms og Finnmark. Det er en innrømmelse av at man tidligst kan gjøre endringer før etter neste stortingsvalg. Dette tok Finnmark Arbeiderparti konsekvensen av tidligere ved å oppnevne representanter til fellesnemnda for å ivareta Finnmarks interesser.

Valget i høst er ingen ny folkeavstemning om sammenslåing av Troms og Finnmark, men å velge representanter til å styre videregående utdanning, næringsutvikling, samferdsel og nye oppgaver overført fra staten og da er det viktig for oss å være representert.

Studerer man Senterpartiets liste ved valget, slår det meg at Senterpartiet i Troms og Finnmark med sine 63 foreslåtte kandidater, ikke har en eneste kandidat fra Hammerfest og Kvalsund. Hvem mener man i Senterpartiet skal ivareta våre interesser i det nye fylkestinget? Er det representanter fra Alta, Gamvik, Nesseby og Tana, som alle har kandidater på valglista? Jeg oppfordrer det lokale Senterparti å forklare hvorfor vi i den nye fylkeskommunen skal akseptere ikke å være representert de neste fire år ved å bruke Senterpartiets liste ved valget.

En annen og enda viktigere sak for Hammerfest, er at Troms og Finnmark Senterpartiet, i likhet med Venstre, går inn for å arbeide for akuttavdeling og fødeavdeling i Alta, som er selve kriteriet for et fullverdig sykehus. Dette vil måtte gå på bekostning av sykehuset i Hammerfest med sitt fagmiljø. En stemme på Senterpartiets liste ved fylkestingsvalget, er dermed en stemme for sykehus i Alta på bekostning av Hammerfest. Venter man virkelig at velgere i Hammerfest skal stemme for dette? Kanskje burde Hammerfest Senterparti anbefale sine velgere å finne en annen liste ved fylkestingsvalget, for ikke å lide samme skjebne som Hammerfest Venstre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags