Svømming er på vei tilbake

SOSIALT STEVNE: Nordlysbyen svømme- og triatlonklubb stilte med 22 svømmere på helgens stevne. Bak fra venstre: Deniz, Magnus, Eskil, Mario, Leander, Tord og Andrea. I midten fra venstre: Snorre, Askil, Oscar, Jakob, Erlend, Oliver og Nikolai. Fremme fra venstre: Kaia, Stine Lise, Andrine, Stine og Eivind.

SOSIALT STEVNE: Nordlysbyen svømme- og triatlonklubb stilte med 22 svømmere på helgens stevne. Bak fra venstre: Deniz, Magnus, Eskil, Mario, Leander, Tord og Andrea. I midten fra venstre: Snorre, Askil, Oscar, Jakob, Erlend, Oliver og Nikolai. Fremme fra venstre: Kaia, Stine Lise, Andrine, Stine og Eivind. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Lakselv svømmeklubb arrangerte julestevne i helga som var. Med nesten 200 deltakere merker flere klubbledere at svømmetrenden er på vei oppover igjen i Finnmark.

DEL

– Nå har det akkurat snudd, sier leder for Lakselv svømmeklubb, Tor Inge Haugli Larsen.

For cirka ti år siden startet renoveringen av flere svømmeanlegg i Finnmark. Det førte til en del nedetid for svømmesporten da noen steder var uten anlegg. Noen av svømmeklubbene, deriblant Lakselv svømmeklubb, måtte begynne rekrutteringen av unge svømmere på ny da svømmehallen åpnet igjen.

– Vi har fire-fem svømmere som er over 13 år som har holdt ut og som kan konkurrere, men vi har mange rekrutter og det er ikke tvil om at trenden er på vei oppover igjen. Det er første året på lenge at vi har så mange deltakere på julestevnet, sier klubblederen og legger til at Lakselv stilte med rundt 25 rekrutter og approberte.

Mye talent blant rekruttene

Leder for Nordlysbyen svømme- og triatlonklubb, Tom Erik Olsen, er enig i at svømmesporten i fylket er på bedringens vei.

– Vi må kunne være såpass ærlige å si at nivået på svømming er lavt nå, men jeg ser at vi har mange talentfulle rekrutter, sier han.

Han mener at stevner som julestevnet i Lakselv er viktig for rekruttene.

– Det er et ordentlig rekruttstevne som vi setter stor pris på. Jeg har selv barndomsminner derfra og det er sånne ting vi ønsker å gi til de yngste. Her får de en egen arena og de var så fornøyde, sier han.
Miljøbygging

Med rekrutter, approberte, foreldre og trenere var de 35 stykker som dro til Lakselv.

– Som klubb er dette utrolig viktig. Vi blir bedre kjent med hverandre. Det er miljøbygging rett og slett, sier Olsen.

Artikkeltags