Svensk sykepleier testet positivt. Nå er 15 pasienter isolert etter koronasmitte på Helgelandssykehuset

Av
DEL

I alt 15 pasienter på kirurgisk avdeling ved Helgelandssykehuset i Sandnessjøen er isolert etter at en svensk sykepleier testet positivt på koronaviruset.

Den kirurgiske avdelingen på sykehuset er inntil videre stengt.

– Resultatet av testen av sykepleieren, som er innleid svensk vikar, ble klart fredag, sier kommunikasjonssjef Tore Bratt i Helgelandssykehuset.

Helgelandssykehuset arbeider for fullt med smittesporing. Den aktuelle sykepleieren er ikke syk, men bærer viruset og ble testet på nytt fredag kveld for å avdekke om det er snakk om en falsk positiv test. Resultatet foreligger tidligst lørdag kveld, ifølge kommunikasjonssjefen.

– Vi arbeider for fullt med å skaffe oversikt over og kartlegge omfanget av pasientkontakt sykepleieren har hatt. Det samme gjelder ansatte som har vært i kontakt med den smittede. Fredag kveld vet vi ikke omfanget av smitten, sier Bratt.

Den øvrige aktiviteten ved sykehuset i Sandnessjøen opprettholdes som normalt.

Flere smittede

Det var ved midnatt registrert 8.832 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet.

Dette er en økning på 17 tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 39 tilfeller.

Tallene er hentet fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) og viser en foreløpig oversikt.

I alt 20 personer får behandling på sykehus for covid-19-sykdom. Det var fredag registrert 249 døde som følge av sykdommen.

(©NTB)

Artikkeltags