Svein Atle fortsetter som ordfører

FORNYET TILLIT: Karasjok-ordfører Svein Atle Somby (Ap) på frokost under bolystuke i Karasjok den 3. juni i år. Han fortsetter som ordfører.

FORNYET TILLIT: Karasjok-ordfører Svein Atle Somby (Ap) på frokost under bolystuke i Karasjok den 3. juni i år. Han fortsetter som ordfører. Foto:

Hvem som styrer Karasjok kommune de neste fire årene, er nå klart.

DEL

Karasjok Arbeiderparti, Høyre, Sámeálbmot Bellodat (SáB) og Johttisámiid Listu (JSL) har inngått avtale om samarbeid for perioden 2019-2023 i Karasjok kommunestyre.

Ordfører blir Svein Atle Somby (AP) og varaordfører blir John Nystad (SáB). Det skriver Somby i en pressemelding fra Karasjok Ap.

Deres politiske plattform er ifølge Somby basert på følgende:

  • Karasjok AP, Høyre, Sámeálbmot Bellodat (SÁB) og Johttisámiid Listu (JSL) har som felles mål å utvikle Karasjok kommune til å bli en god og inkluderende kommune å bo og vokse opp i.
  • Samisk språk, kultur og reindrift er grunnlaget for det politiske samarbeidet mellom AP, H, SáB og JSL.
  • Prosjekt FREMTIDENS KARASJOK har høy prioritet for perioden 2019-2023. Prosjektet igangsettes i oktober 2019 med en helhetlig gjennomgang innen helse og omsorg. Nye nødvendige tiltak innen helse og omsorg, og senere andre virksomhetsområder, ses i sammenheng med prosjektet.
  • Utviklingen av kommunen baseres på at samisk språk og kultur skal være sterkt og levende. Samtidig skal kommunen også være et åpent og inkluderende fellesskap der tilrettelegging for at norsk og andre språk og kulturer blir ivaretatt. Det flerkulturelle miljøet skal bevares og videreutvikles, samtidig som Karasjok skal være et naturlig senter for ulike samiske institusjoner.

Artikkeltags