Arve Johnsen, politivakt på Svalbard, opplyser at minst 18 personer har blitt skadd i ulykken.

Én av dem er alvorlig skadd. Til sammen har seks personer blitt sendt til sykehuset i Barentsburg. Politi og helsepersonell er på stedet nå, vi benytter vårt eget helikopter med lege og redningspersonell, sier han til Nordlys.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 10.15.

Ifølge Johnsen dreier det seg en lokal dagturistbåt som kjører mellom Longyearbyen og den russiske bosetningen og gruvebyen Barentsburg. Dermed er det trolig i størst grad turister som har kommet til skade. Foruten den ene personen som er alvorlig skadd, vet ikke Johnsen om skadeomfanget til de andre passasjerene.

– Vi vet foreløpig heller ikke hva som har ført til ulykken. Ingen av passasjerene havnet i sjøen da båten gikk inn i kaia, sier han.

Ifølge NRK var totalt 121 passasjerer og et mannskap på fire om bord i båten da den kræsjet i kaia.

Unn i Tromsø sender opp personell

Hilde Annie Pettersen, kommunikasjonssjef ved Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø, sier at de er i ferd med å sende opp personell til Svalbard.

– Det gjør for å avhjelpe helsepersonellet på Svalbard. Cirka åtte ansatte hos oss, hovedsakelig leger og sykepleiere, setter seg på et rutefly til Svalbard om en liten time. UNN i Tromsø har satt kriseledelse, sier hun i 12.15-tiden.

– Tror du det blir aktuelt å sende noen av de skadde til Tromsø?

– Det kan jeg ikke si på nåværende tidspunkt-

Ifølge yr.no er det forholdsvis fint vær i Barentsburg søndag formiddag, vind på to sekundmeter, sol og seks grader.

Arve Johnsen forteller i 12.35-tiden at også Kystvakta bidrar i redningsaksjonen.