SV dropper høyresiden – vil heller prate med Helga

GÅR TIL HELGA: Lederen for Tana SV, Astrid Kjølås (til venstre) sier partiet hennes fortsetter samtalene med Arbeiderpartiet, og dropper Sp, Venstre, Høyre og Frp-gruppen. Aps ordførerkandidat Helga Pedersen til høyre.

GÅR TIL HELGA: Lederen for Tana SV, Astrid Kjølås (til venstre) sier partiet hennes fortsetter samtalene med Arbeiderpartiet, og dropper Sp, Venstre, Høyre og Frp-gruppen. Aps ordførerkandidat Helga Pedersen til høyre. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Store politiske forskjeller og «utfordringer med debattklimaet» fikk SVs medlemsmøte til å gi opp et eventuelt samarbeid med høyresiden. Men ettersom Samelista allerede har sagt nei til det laget, er Ap og SV fortsatt i mindretall.

DEL

Helga Pedersens Ap har fått en viktig støttespiller i SV. Tana SV sitt medlemsmøte har enstemmig vedtatt å ikke fortsette samtalene med grupperingen Sp, Høyre, Venstre og Frp.

SV tar dermed med sitt ene mandat til Ap. Den røde siden har dermed ni av 19 mandater i kommunestyret.

Samelista har to og de øvrige partiene til sammen åtte. Hvem som blir ordfører, er altså fortsatt åpent.

Les også: Samelista i Tana vraket Ap: Jon Erland favoritt til å bli ny ordfører

– Det bør ikke overraske at vi finner det problematisk å samarbeide med Fremskrittspartiet siden vi står så langt fra hverandre politisk, sier leder i Tana SV Astrid Kjølås, gjennom en pressemelding.

– Når det gjelder Venstre har vi store utfordringer med det debattklimaet som ble lagt av enkelte under valgkampen. Dette var ikke heldig for verken de kommunalt ansatte eller Tanas befolkning forøvrig, fortsetter Kjølås.

SV nevner ingen eksempler i pressemeldingen, men Venstres ordførerkandidat Børre St. Børresen gikk før valget ut med beskyldninger om nepotisme i kommunen og ville avsette rådmannen.

Les debattinnlegg: Mange tegn på nepotisme i Tana kommune

SV tar med noen ufravikelige krav til samtalene med Ap:

«Vi er fortsatt er imot vindindustri på Rástegáisá, utvidelse av Elkem på bekostning av reindrifta og mudring av Tanafjorden. Dette vil vi ta med videre i vårt politiske arbeid, og det vil ikke under noen omstendigheter være gjenstand for forhandlinger» skriver Kjølås.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken