Gå til sidens hovedinnhold

«Styret i VJFF beklager på det sterkeste»

Geir Skogheim, på vegne av styret i VJFF, redegjør for situasjonen.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Styret i VJFF beklager på det sterkeste situasjonen foreningen er kommet opp i ovenfor våre medlemmer.

Styret beklager også at nødvendig informasjon til våre medlemmer ikke har blitt lagt ut hverken på våre nettsider eller på vår Facebook side, dette er for dårlig. Og akkurat denne saken må, og skal styret ta kraftig tak i.

Også ovenfor Kleven Jakt & Fiske vil vi beklage, det var ikke særlig lurt av styret og bringe frem denne saken slik det ble gjort i en tid hvor man ikke har hatt hverken medlemsmøter eller årsmøter på lang tid.

Les også

50 år lang tradisjon brytes: – Å stryke oss med ett pennestrøk etter så mange års samarbeid synes vi er trist

Styret ber om forståelse i denne vanskelige perioden med pågående pandemi, og stadig oppblomstringer av smitte, noe som har vanskeliggjort innkalling til fysiske møter flere ganger. Dessverre har styret i liten grad vurdert digitale møter tidligere, men er i full gang nå.

Men, vi skylder vel alle og opplyse medlemmene korrekt her. Styrets opprinnelige tilbud til Kleven Jakt & Fiske om å selge sesongkort slik som i 2019 og 2020 står fortsatt ved lag, det var Kleven Jakt & Fiske som sa nei. I vårt siste møte med bedriften ble det stilt krav om at provisjonen for salg av sesongkort ikke skulle gå til den nye kortselgeren på Skaidi slik som i 2019 og 2020, men at provisjonen skulle øremerkes investeringer til fiskerne ved elva, samt at VJFF da måtte tydeliggjøre dette gjennom å reklamere for Kleven Jakt & Fiske.

Styret behandlet dette i møte 19. mai og fant det ikke rimelig at VJFF skal tydeliggjøre reklamering på en slik måte, med utgangspunkt i at foreningen styrer alltid alle penger tilbake til medlemmene, og ville klart det også nå.

Styret ønsker å komme i dialog med Kleven Jakt & Fiske igjen snarest, for om mulig å finne en annen type løsning.

Vi beklager feilinformasjonen fra Kleven Jakt & Fiske / Jim Johansen angående kortsalget for 2021, hvor det påståes at det ikke er mulig å kjøpe sesongkort på nett. En online løsning med betaling på Vipps ble etablert lørdag 22.mai. Det er heller ikke riktig at ALLE må inn på et lite utsalgsted på Skaidi, det vil bli solgt kort gjennom beskyttet kioskluke for de som ikke ønsker å gå inn i lokalet.

Styret jobber nå med å få til et digitalt medlemsmøte eller årsmøte for å få gjort nødvendige valg, imidlertid er det ikke alle som ønsker slik type møte og mener man da utelukker en gruppe medlemmer, men vi lover og gjøre vårt beste for alle.

Under pågående pandemi har det vært flere forsøk på avholdelse av årsmøte, som har måttet avlyses hver gang på grunn av økende smitte. Imidlertid er snart hele Norge vaksinert, så da forutsetter vi at litt mere ordinære møter kan avholdes ila høsten.

Hammerfest 25.05.2020

Kommentarer til denne saken