Gå til sidens hovedinnhold

Stuck (flyfast) i Vadsø

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Finnmarken forteller i lederartikkelen den 18. januar 2019 om da redaktøren en fredagskveld i november fikk sin flyreise Vadsø-Kirkenes kansellert, slik at det endelige reisemålet på Jamaica etter hvert ble nådd først to døgn forsinket.

Det er riktig observert at fredagen ikke er en god dag å bli flyfast i Vadsø på. Og det er derfor lett å dele redaktørens frustrasjon, da de fleste med fartstid på Finnmarkskysten vet hvor fortvilende – og dyrt slikt kan være.

Men lederartikkelen, som omfatter hele side 2, skuffer når den ikke munner ut i noe mer konstruktivt enn at «- flyselskapene må tåle sinte passasjerer» og «- gjøre sitt beste for å hjelpe dem» ved å «- holde telefonlinjene åpne for flere enn gull- og diamantkunder».

Til det er å si, fra en oldtimer med en god del fartstid på baken fra den gang da – at flyselskapene faktisk tåler sinte passasjerer (så altfor godt, vil mange si!), og dertil gjør sitt beste for å hjelpe, men selvsagt ikke kan holde telefonlinjene mer åpne enn trafikken tilsier til enhver tid. Det med gull- og diamantkunder forbigår jeg i stillhet, dette er ikke en debatt om utvekstene på røverkapitalismen.

Dessuten, problemet her er tydeligvis at man plutselig er, eller i det minste føler seg, som et offer for et flyselskaps tilsynelatende tilfeldige disposisjoner. Men i det øyeblikk denne erkjennelsen siger inn, burde det være dags for å ta sine egne forholdsregler, det vil si å forebygge de vanskelighetene som kan oppstå.

Det enkleste er å unnlate å bestille Non Stop vinterstid fra Vadsø til hvor som helst utenfor Norges grenser, men legge inn en sikkerhetsstopp i Oslo på ett til to døgn. Hvis man ikke vet hva ventetiden i hovedstaden skal brukes til, kan undertegnede konsulteres mot et moderat honorar. Men generelt kan det sies å være lurt å legge inn gjøremål sørpå som man allikevel før eller senere vil måtte få unnagjort.

Det koster naturligvis noen kroner, men smaker til gjengjeld utrolig bra når det en sjelden gang viser seg å være avgjørende nødvendig for en problemfri reise. God tur til Jamaica og ellers!

Kommentarer til denne saken