Flere hus og hytter skal være tatt, melder politiet i Finnmark på Twitter klokken 15.48 onsdag. Alle nødetatene er på vei til stedet.

Innsatsleder på stedet sier til iFinnmarks reporter at ingen skal være tatt av raset. De som bor der er gjort rede for, ifølge politiet.

– Det er fare for flere jordras. Flere hus står i fare for å rase ut.

iFinnmarks reporter på stedet, Erlend Hykkerud forteller at store deler av området er sperret av, grunnet fare for flere ras. Både brannvesen, politi, Sea King, redningshunder og Røde kors bidrar.

- Det går en del småras mange plasser, og det er usikkert om det kan komme flere skred.

Til iFinnmark sier politiet like før klokken fire onsdag ettermiddag at en hund også skal ha vært tatt av raset, men at de ikke har flere opplysninger om hendelsen.

– Vi har ikke kommet fram enda. Vi har hentet en sjøressurs fra Alta for å se, og HRS og redningshunder er på vei til stedet, sier operasjonsleder Torfinn Halvari.

Har satt krisestab

Ordfører i Alta, Monica Nielsen holder nå på å gå igjennom informasjon i forhold til jordraset.

– Vi har satt krisestab, og har akkurat begynt å gå igjennom den informasjonen vi har. Vi har ikke noe å melde riktig enda utover det. Vi holder på å samle inn informasjonen som er tilgjengelig, og vil iverksette tiltak utover det. Det første møtet man sitter i nå vil avklare hva vi gjør videre.

– Foretar kommunen seg noe med tanke på forebygging og eventuelle flere ras?

– Akkurat nå har vi slått oss sammen og jeg må komme tilbake til det, sier Nielsen.

Dramatisk

Ved Hovedredningssenralen Nord-Norge sier redningsleder Jakob Carlsen til Altaposten at de har sendt ut redningsskøyta RS Vekteren.

– Vi har fått bekreftet fra melder at det har gått flere fritidshus/hytter. Men det skal ikke ha vært folk i disse for tiden. Sånn sett er ikke dette en redningsaksjon ennå, sier Carlsen til avisen.

– Men likevel så er dette dramatisk. Ei hytte for på havet mens vi snakket med melderen, sier Carlsen.

Saken oppdateres.