Fredag kl. 10 starter iFinnmark direktesending fra 17.-mai-feiringen i Finnmark. Vi er på plass fem steder i fylket: Alta, Hammerfest, Lakselv, Kirkenes og Vadsø, i tillegg til studiosending.

Vi skal følge feiringen tett, med forberedelser til tog, tog, kransenedleggelser, konserter, nasjonalsang, kaffedrikking, isspising, lek og andre aktiviteter.

Studio og reporterteam

Vår reporter Line Stensland Haglund vil fra studio lose seerne gjennom finnmarkingenes feiring av nasjonaldagen. På de fem stedene skal vi ha reporterteam som rapporter om det som skjer.

Sendingen vil pågå i flere timer til et sted mellom 13:30 og 14:00, så det vil bli mange timer å kunne følge feiringen fra de fem stedene.

(Artikkelen fortsetter under bildet).


– Stor stas

– Det er stor stas for oss å være med å formidle finnmarkingenes feiring av 17. mai. Dette er det tredje året på rad vi sender direkte på nasjonaldagen, og erfaringene hittil er at dette blir tatt veldig godt imot av seerne, sier redaktør Stian Eliassen i iFinnmark.

(Artikkelen fortsetter under bildet).


– I 2018 fulgte omkring 5.000 mennesker feiringen, og vi håper enda flere tar til skjermene enten for å følge sendingen direkte eller i opptak etter at feiringen er over på de ulike stedene, sier han.