Gå til sidens hovedinnhold

– Størst sjans for at det blir best i øst

Artikkelen er over 1 år gammel

Men mest sannsynlig blir det en grå 17. mai over hele Finnmark.

Mandag preges Finnmark av grå skyer, nedbør og vind, særlig i vest. Dette vil fortsette det meste av dagen, men vil lette noe i løpet av kvelden, forteller Magnus Ovhed, vakthavende meteorolog hos Værsvarslinga i Nord-Norge.

– Morgendagen fortsetter med en del byger i Vest-Finnmark, mens det i øst blir ganske så greit. Det ser ut som det holder seg sånn fram til torsdag. Men det er fortsatt ikke helt trygt, og vindretningen er den samme, forteller han.

Mens det lenger sør i landet varsles om varmere luftmasser på vei de kommende dagene, når altså ikke disse helt opp til Finnmark.

Ovhed har heller ingen gladnyheter for 17. mai.

– Det er ikke mye som skjer på værfronten framover, men det blir nok bedre enn det er i dag. Det er størst sjans for at det blir best i Øst-Finnmark. Mens temperaturen vil ligge på rundt fem grader de kommende dagene, kan det bli litt varmere på 17. mai, sier han.

Artikkelen fortsetter under.

For øyeblikket er dette værmeldingen for fredag 17. mai:

Vadsø: Cirka 3 grader, overskyet

Nordkapp: Cirka 2 grader, overskyet

Kautokeino: Cirka 5 grader, overskyet

Kirkenes: Cirka 5 grader, overskyet

Hammerfest: Cirka 4 grader, overskyet og noe regn

Alta: Cirka 4 grader, overskyet

Lakselv: Cirka 4 grader, overskyet

Skal du feire 17. mai et annet sted i landet, er det Nordland, Trøndelag og Møre og Romsdal som får best vær på nasjonaldagen. Her blir det sol og opp mot 20 grader, ifølge Meteorologisk institutt.

Kommentarer til denne saken