– Det er et lavtrykk raskt på vei nå. Akkurat nå ligger det sørvest for Lofoten, men vil treffe Finnmark i løpet av kvelden og natten, sier meteorolog Gunnar Noer ved Vervarslinga i Nord-Norge tirsdag ettermiddag.

Lavtrykket vil føre til sterk vind flere steder i Finnmark, og natt til onsdag er det Vest-Finnmark som vil rammes hardest.

– Rundt midnatt og i de første timene i det nye døgnet vil det blåse opp mot full storm ved kysten av Vest-Finnmark. Blant annet Hasvik kan vente seg liten til full storm, før det så vil minke litt utover natten.

Treffer øst senere

I morgentimene onsdag vil det blåse kraftig opp også lenger øst i Finnmark, selv om det ikke er ventet like sterk vind.

– På morgenen har det verste gitt seg i vest, mens de i Øst-Finnmark og Varanger våkner opp til sterk kuling. Det vil minke ganske raskt til vest-sørvestlig bris, sier Noer.

Han ber alle som skal ut og kjøre i løpet av natten eller morgentimene om å utsette kjøreturen.

– Du må nok se det litt an om du skal ut å kjøre. Klokken 11.00 vil vinden ha minket over fjellovergangene i Varanger, og det vil bli betydelig bedre vær. Derfor bør man vente med å kjøre de første timene når det står på som mest.

– Følg med på værsituasjonen

Hos Veitrafikksentralen er de forberedt på uværet som er på vei inn til Finnmark.

– Vi ser at det er meldt ruskevær og vind på vei inn, så det kan nok påregnes en del kolonnekjøring og stengte veier i natt og i morgen tidlig. Vi må se an hvordan det treffer, forteller Krister Berntsen.

Også han ber alle som skal ferdes ute om å være forsiktige, og å sjekke værmeldingen og trafikkmeldinger.

– Det kan være greit å ta sine forholdsregler nå. Følg med på værsituasjonen og prøv å holde deg oppdatert. Man vet aldri helt hvordan været vil treffe, sier Berntsen.

Disse veiene er rammet tirsdag per klokka 21.20:

Fv 8014 Sør-Tverrfjord - Sandland

Stengt på grunn av fare for ras. Ny vurdering klokken 17:00. onsdag.

Fv 8018 Tverrfjorden - Nuvsvåg

Stengt på grunn av fare for ras. Ny vurdering klokken 17:00. onsdag.

Ev 69 Skarsvåg - Nordkapp

Stengt.