Gå til sidens hovedinnhold

Store mengder festklager natt til 1. mai: – Vi har ikke kapasitet til å sende ut mannskap til alle festene i Finnmark

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet har natt til 1. mai fått flere festklager enn de har klart å håndtere.

Svært få av klagene har vært relatert til at russetiden er i gang over store deler av Finnmark.

I Bjørnevatn måtte politiet rykke ut for å avslutte en privat fest med mange ungdommer, og i Kirkenes måtte politiet roe ned deltakerne på en privatfest etter at det oppsto uoverensstemmelser og ble ampert.

I begge disse tilfellene ble det gitt pålegg om å avslutte festene, men det var også flere fester meldt inn enn det politiet hadde kapasitet til å rykke ut på.

Det kom nemlig også klager på støy i forbindelse med fest fra Hammerfest, Honningsvåg, Alta og Kirkenes, hvor politiet endte med å ringe opp verten på telefon.

– Vi har ikke kapasitet til å sende ut mannskap til alle festene i Finnmark når folk ringer, men vi har ringt opp verten fra operasjonssentralen og gitt de beskjed om å avslutte. Det har vært mange forskjellige type meldinger i natt. En del har handlet om feststøy, mens andre har vært bekymringsmeldinger på at det har vært flere deltakere på festene enn det Folkehelseinstituttet anbefaler i sine retningslinjer, sier operasjonsleder Tarjei Leinan Mathiesen i Finnmark politidistrikt.

– Vi er ikke interessert i å straffe de som bryter retningslinjene, men vil være med å rette en pekefinger mot dem som ikke følger de. Vårt fokus er å gjøre folk bevist på hva som gjelder av anbefalinger. Vi opplever at folk ringer oss med tips om hvem som er vert eller hvilken adresse festen er på., og jeg tror dette kommer nok av et ønske om å bidra til dugnaden, sier Mathiesen.

Dette er noe av det andre politiet har måtte håndtere i natt:

Les også

Vandalisme mot russebuss, rein drap og «forsvunnet» bil: Dette skjedde mens du sov

Kommentarer til denne saken