– Én person kom ikke ut med resten av arbeidslaget, sier politiets operasjonsleder Svein Erik Jacobsen.

Politiet antar mannen er omkommet, og tror de vet hvor i bygget han befinner seg. Utover at en person er savnet, er det ikke meldt om personskader som følge av brannen.

Klokken elleve pågikk brannen fortsatt. Den spredte seg i ni-tiden til et bygg like ved det første. Sikkerhetsavstanden til brannen er én kilometer. Redningshelikopteret landet med kjemikaliedykkere cirka klokken 11:45.

– Det er vanskelige forhold å slokke under, og åtte bygg står tett på hverandre, sier operasjonslederen.

Alt av nødetater, redningsskøyten, sivilforsvaret, seaking redningshelikopter og kystvakten dro søndag morgen til industrianlegget i Friarfjord, Lebesby kommune etter at brannen ble varslet klokken 07:40. Anlegget brukes til oppdrett av smolt.

Politiets innsatsleder Einar Ingilæ, lensmann i Lebesby kommune, sier en av mannskapenes prioriterte oppgaver er å forsøke å lokalisere den savnede..

–  Mannen er ikke gjort rede for og vi frykter at han er blitt igjen inne, sier Ingelæ.

 

Eksplosjonsfare

– Det er en kjempebrann. Tre – fire personer var på jobb i det aktuelle tidsrommet. Én mann er savnet, sa Jacobsen tidlig søndag.

Til vanlig jobber 54 personer ved smoltanlegget, som tilhører Laksefjord AS.

– Vi har evakuert boliger i nærområdet grunnet stor fare for eksplosjon. Det er også voldsomme røykgasser, fortsetter operasjonslederen.

 

Politiet har ikke grunn til å tro flere personer er inne i bygget. Ifølge yr.no er det 31 effektive kuldegrader på stedet.

Brannmannskaper fra Lebesby og Porsanger var framme på stedet litt etter klokken 09:00.

Fra vår vinkel ser vi nesten ingenting. Det ryker ut portåpningen av et stort industribygg. Det er en ganske stor brann, sier Svein Bårdsen på redningsskøyta «Peter Henry von Koss» etter å ha ankommet stedet.

Saken fortsetter under kartet.

 

Fløy inn røykdykkere

Olav Bjørgaas hos HRS opplyser til iFinnmark at de har sendt et Sea King-helikopter til smoltanlegget. Helikopteret rekogniserer og tar med tilleggsressurser til brannstedet. Kystvakskipet KV Andenes er også på tur innover.

De har bra med brannfolk ombord. De har også send et NH-90-helikopter i forkant med røykdykkere, forklarer Bjørgaas.

Helikopteret med røykdykkere var rundt klokken 09:30 på plass. De jobber med å hindre ytterligere spredning.

Kystvakta KV Andenes og redningsskøyta RS 111 Peter Henry von Koss er også underveis. Politi og helseperersonell er på stedet. Ordfører Stine Akselsen opplyser at kommunen har helsepersonell i beredskap i bygda Lebesby, cirka 20 minutter fra brannstedet.

Brannen er i et bygg tilhørende Laksefjord AS sitt smoltanlegg. Det bekrefter daglig leder i Laksefjord AS, Bjørn Rune Hovrud. Hovedeier av anlegget er Lerøy Seafood Group.

Byggingen i Friarfjord begynte i 2016.

Saken oppdateres.