Den mest «innbringende» kontrollen var i en 80-sone i Lakselv onsdag kveld. Der ble det delt ut ikke mindre enn 13 forenklede forelegg, hvorav den høyeste hastighet som ble målt var 113 km/t. Den farten tilsvarer en bot på 10.200 kroner og tre prikker på førerkortet.

Torsdag morgen har UP vært på ferd i Hammerfest og avholdt fartskontroll ved Sjåholmen i 70-sonen. Der ble det delt ut fem forelegg for hastigheter over fartsgrensen. Høyeste målte var 91 km/t.

I Alta ble det også utstedt en rekke bøter i kontrollen i går. I en fartskontroll i 50-sonen i Buktabakken, ble det delt ut fem bøter. Høyeste målte hastighet her var 64 km/t, som tilsvarer en bot på 3.800 kroner og to prikker på førerkortet.

I løpet av onsdagen ble også en mann i 20-årene i Alta ilag bot for manglende kjennemerke på bilen, samt pålegg om å sette det på snarest. En 17 år gammel gutt fikk også et forenklet forelegg for solfilm på rutene og overlast.

To sjåfører fikk bot for for høy fart under en kontroll langs Austertanaveien i Tana onsdag. Her var den høyeste målte hastigheten 98 km/t. En annen sjåfør ble også bøtelagt for ulovlig mobilbruk.

En mann i 50-årene ble også ilagt et forenklet forelegg for bruk av mobiltelefon under kjøring onsdag.

I Gamvik stanset politiet en mann i 30-årene etter mistanke om fyllekjøring. Mannen ble framstilt for blodprøvetaking og har fått førerkortet beslaglagt.