Onsdag ble det kjent at politiet ville starte søk etter savnende Abdullahi Dayib Mohamud ved Vår Energi Arena på Prærien i Hammerfest.

Torsdag stopper politiet søket ved arenaen. Det gjør de etter at de ikke har gjort funn etter den savnede 23-åringen.

Det opplyste politiet i Finnmark om i en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

– Vi har undersøkt et avgrenset område, som vi har ansett som interessant. Dette området har på forhånd blitt undersøkt med teknisk utstyr, som har gitt utslag. på at noe ligger i grunnen.

OPPDATERT 18:22:

I en pressemelding i etterkant av pressekonferansen, sier Pettersen følgende:

– Vi i foretar nye avhør av personer som har status som vitner. Noen av disse har forklart seg tidligere, men ikke alle. Politiet tror fortsatt at den savnede er utsatt for en kriminell handling som er forsøkt skjult. Det er vår hovedhypotese.

– Det vil også være aktuelt å etterforske medvirkning til dette eller forsøk på å bidra til å tilintetgjøre bevis, fjerne eller utslette spor av en handling som kan ha betydning som bevis i en sak, sier Pettersen ifølge en pressemelding.

Var nødt til å undersøke

Han forteller at politiets hunder har gjort markeringer på områder ved idrettshallen, som gjør at de så seg nødt til å gjennomføre søk i området.

– Det er bakgrunnen for gravingen, som vi nå har utført. Sikker har vi ikke vært, men vi kan ikke leve med uvisshet om noe ligger der. Og det er grunnen til at vi har gjort det her, for å få svar.

Han sier videre at det er viktig å påpeke at en markering av en kriminalsøkshund, ikke er noe fasitsvar på noen måte.

– Men det er en god indikator og kan brukes som hjelp- og beslutningsstøtte i det videre søket. Og så har vi på nytt fått bistand til å søke over området med søkshund. Resultatet av dette har vi behov for å vurdere ettergå og nærmere. .

Etterforskninga fortsetter med full styrke, opplyser han. De opplyser de fortsatt mener at Mohamud har blitt utsatt for en kriminell handling.

Her kan du se opptaket pressekonferansen.

Sist sett i 2020

Etterforskningen har pågått siden han forsvant og den siste sikre observasjonen var 18. desember 2020, altså for snart to år siden.

Politiet har gjennom etterforskningen mottatt en rekke tips om hva som kan ha skjedd ham og har mottatt informasjon om mulige observasjoner både lokalt i Hammerfest, i Alta, og i Oslo.

Politiets hovedhypotese er at Abdullahi Dayib Mohamud har vært utsatt for en kriminell handling som er forsøkt skjult. Denne hypotesen har vært en av flere hypoteser helt siden han ble meldt savnet av familien 6. januar 2021.

Politiet fikk kun inn ett tips etter at «Åsted Norge» på TV2 i april tok opp forsvinningsgåten i Hammerfest, der Abdullahi Dayib Mahamud har vært savnet siden desember 2020.

– Vi står fortsatt på bar bakke og har gjort alle mulige etterforskningsskritt i saken, sa etterforskningsleder Bjørn Tore Svendsen i Finnmark politidistrikt til iFinnmark 21. april i år.

Slik så det ut på tomta uker før Abdullahi forsvant: – Ble sjokkert da jeg hørte at politiet skulle lete ved siden av hallen

Søsteren til Abdullahi: – Vi håper at han nå blir funnet

Politiet om søket etter savnede: – Vi har flere personer i sving